Gå till innehåll

Konsthantverk, handarbete, slöjd

/ImageVaultFiles/id_289/cf_77/Konsthantverk_rotationsbild.JPG

Keramik

Cirkeln ger dig möjlighet att förverkliga dina egna idéer inom keramiskt hantverk, ex. skapa din egen tekopp eller tekanna. Vi arbetar i en välutrustad keramikverkstad med flera olika maskiner, redskap, verktyg och härliga arbetsytor att skapa på. Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Vi arbetar endast med stengodslera.

Innehåll
Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera, glasera och dekorera med engober. Vi går även igenom olika dekor- och relieftekniker.

Material och tips
Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Material kostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.
Lera finns att köpa på plats på ABF.
Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

Målgrupp och förkunskap
Kursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Pris 1260 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 14 mars 2018.

Fakta

Startdatum: 6 april 2018

Veckodagar: Fredag(ar)

Tidpunkt: 09.00 - 12.15

Platser kvar: 0

Antal tillfällen: 7

Arrangör: ABF Malmö

Cirkelledare: Moa Mejstad

Plats: ABF Mosaiken, Keramik, Våning 1
Porslinsgatan 3-5, 21132, MALMÖ

Arrangemangsnummer: 165705


Visa större karta