Gå till innehåll

Övrigt

Hjälp ditt högkänsliga barn att blomstra

En kurs för föräldrar och andra vuxna som vill lära sig förstå och stötta högkänsliga barn. Kursen vänder sig till dig som har barn i åldersgruppen 0 till 12 år.

Högkänsliga barn lägger märke till detaljer och känner saker djupt. De märker också när andra inte mår bra. De ställer många frågor som ofta är djupa och tänkvärda. Det är vanligt att de an-vänder vuxna ord för sin ålder och har en underfundig humor.

Högkänsliga barn tycker inte om bullriga och stökiga miljöer och blir lätt skrämda av oväntade ljud och annat som kommer plötsligt. De föredrar lugna lekar och överväger om det är säkert in-nan de klättrar högt. De har svårt att hantera stora förändringar och har svårt att somna efter en händelserik dag. Många högkänsliga barn är mycket känsliga för smärta och klagar över att klä-der skaver. De presterar bäst när det inte finns främmande människor i närheten.

Under kursen får du kunskap om forskningen om högkänsliga barn och får praktiska råd om hur du kan stötta ditt barn, så att det kan utveckla sina styrkor. Vi kommer att diskutera fördelarna med att vara känslig och hur du hjälpa ditt barn att dra nytta av dem. Du får också viktiga praktiska redskap som du kan använda i vardagen med ditt känsliga barn, så att du kan möta hans eller hen-nes behov, hjälpa honom eller henne att förebygga och hantera överstimulering samt att hantera sina känslor och bevara ett inre lugn i utmanande situationer.

Vi kommer också att diskutera om hur barn kan få en bra vardag i förskola, skola och fritidshem med trivsel, trygghet och utveckling.

Kursledaren, som själv är högkänslig, är förälder till två söner, utbildad grundskollärare och folk-hälsovetare. Hon har också varit styrelseledamot i Sveriges förening för högkänsliga i två år.

Pris 695 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 4 juli 2017.

Fakta

Startdatum: 3 oktober 2017

Veckodagar: Tisdag(ar)

Tidpunkt: 18.00 - 20.15

Platser kvar: 12

Antal tillfällen: 6

Arrangör: ABF Malmö

Cirkelledare: Harriet Persson

Plats: ABF Huset Malmö, Rum 210
Spånehusvägen 47, 21158, MALMÖ

Arrangemangsnummer: 163035


Visa större karta