Gå till innehåll

Chef till ABF Malmö

  • Fredag, 11 september 2015

Vill du vara med och göra en annan värld möjlig? 

Vi söker en utvecklingsorienterad ledare som tillsammans med medarbetare och styrelse vill fortsätta den starka utveckling som Arbetarnas Bildningsförbund i Malmö har inlett. 

Som chef för ABF Malmö blir du ansvarig för ledning och utveckling av en verksamhet som drivs med hjälp av c:a 45 medarbetare och 350 timanställda cirkelledare. Verksamheten består av studiecirklar, föreläsningar, kulturprogram och flera olika projekt inom bland annat läsfrämjande, demokrati, antirasism, feminism mm.  Budgeten ligger på c:a 40 Mkr.

ABF Malmö omfattar kommunerna Malmö, Lomma och Burlöv och verksamheten bedrivs i tre egna fastigheter samt ett flertal hyrda lokaler. Antalet medlemsorganisationer i ABF Malmö är 140.

För att passa in i rollen vill vi att du

-          delar ABF:s värderingar, där grundsynen är alla människors lika värde och vårt mål är att förstärka och fördjupa demokratin på samhällets alla nivåer

-          förstår hur samhället fungerar politiskt såväl som organisatoriskt och att du är brett allmänbildad

-          har god folkrörelse- och folkbildningskunskap och gärna, under någon del av din karriär, har varit engagerad inom en folkrörelse- eller folkbildningsverksamhet

-          har erfarenhet av tidigare chefskap och i detta sammanhang har ansvarat för såväl personal som ekonomi

-          är allmänt orienterad inom både verksamhetsekonomi och på det arbetsrättsliga området

-          har eftergymnasial utbildning eller motsvarande

Som person ska du vara en modig visionär med ett strategiskt och utvecklingsorienterat perspektiv.

Du ska vara kommunikativ, kontaktskapande och utåtriktad och vara bra på att bygga nätverk. Du ska kunna skapa dialog externt med såväl politiker som tjänstemän och organisationsföreträdare, men även uppmuntra samarbete med fritt engagerade aktivister som delar våra värderingar.

Som chef ska du bygga engagemang och delaktighet. Vi ser framför oss, att du är en coachande ledare som kan delegera och följa upp, utan att vara detaljorienterad. Du ska vara öppen och inte rädd för att ta i svåra frågor eller situationer. Du ska vilja bygga en hållbar organisation och värna om personalen och deras arbetsmiljö.

Tillträde omgående eller efter överenskommelse.

För frågor kontakta
Conny Pettersson studieombudsman/chef 040-352415
Carina Ekholm, styrelsens ordförande 0721-745293
Susanne Pohjola, ombudsman Handelsanställdas Förbund , Avd 1 Malmö,  010-450 81 04
Torgny Jacobsson, Ordf. för ABFs Ombudsmannaklubb, 070-347 41 92

Det går också bra att kontakta Ann-Sofie Rosenberg på Accord Group,  070-633 76 76, som är den konsult som vi arbetar med i detta uppdrag.

Sista ansökningsdag är 1/10. Ansökan skickas till annsofie.rosenberg@accordgroup.se. Märk ansökan ABF Malmö. 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 11 september 2015.