Gå till innehåll

VI MED: En socialpolitisk föreläsningsserie

  • Torsdag, 18 januari 2018

Välkommen till VI MED, en föreläsningsserie som behandlar ämnen om utanförskap, tillgänglighet och bemötande utifrån ett socialpolitiskt perspektiv. VI MED är ett nätverk som vill att alla människor oavsett funktionsvariationer skall kunna verka på lika villkor.

• Plats: Garaget, Lönngatan 30 i Malmö
• Tid: 18.30-20.00
• Inträde: Gratis och tillgängligt för alla

SAMTLIGA DATUM
1/2 Henrik Larsson
Henrik Larsson föddes med en tumör i ryggmärgen som tog ifrån honom rörlighet i benen redan vid 3 månaders ålder. 45 år senare har han rest världen över, vunnit sex VM-guld i biljard och bor idag i villa med familj och flera barn.

Han har utan utbildning, genom rena entreprenörskvalitéer, lyckats försörja sig på sin idrott på sätt som ingen tidigare gjort och den intressanta frågeställningen är: vad var det som gjorde denna resa möjlig och hur kan vi bygga ett samhälle som tillhandahåller gynnsamma förutsättningar för individer med rörelsenedsättning att kunna skapa sin egen lycka.

https://www.facebook.com/events/294809081041004/

15/2 Torbjörn Svensson
Hur är det att en dag mitt i livet få beskedet att man har dövblindhet? Vara yrkesverksam som lastbilschaufför och behöva byta ut friheten bakom ratten mot en vit käpp för att känna sig fram längs med ett ledstråk. Att få en försämrad syn, en försämrad hörsel – innebär det automatiskt ett försämrat liv?

Torbjörn Svensson berättar personligt om hur det är att leva med dövblindhet, överleva en medföljande livskris och om förmågan att kunna skriva av sig sina känslor och tankar.

https://www.facebook.com/events/1987812238163480/

1/3 Hannah Harvigsson
Interaktiv teaterkonsert med mångkonstnären Hanutten, om att känna ALLA känslor och att göra det som hjärtat vill för att orka finnas till. En konsert om personliga erfarenheter om psykisk ohälsa som bjuder in till eftertanke, agerande och diskussion. Programmet riktar sig till ungdomar och vuxna. Välkommen in i känslohavet!

https://www.facebook.com/events/209312232972298/

15/3 Mia-Jonas Plunteman
Min resa mot ett helt Jag påbörjades 2007. Då klev jag ut ur den berömda ”garderoben”, ett första steg till att bli mig själv. Jag visste inte då att vägen skulle vara så krokig som den varit och är. Min dyslexi påverkar dagligen mitt liv på olika sätt. Gymnasiesärskolevalet gör att klivet in till högre utbildning blir större, men dagen välfärdssamhälle ger även mig med en funktionsvariation möjligheten att läsa upp betygen för att kunna nå en högre utbildning.”

Jag blir jag belyser också det absolut viktigaste steget från Jonas till Mia-Jonas ur en normativt och socioekonomiskt perspektiv: omgivningens reaktioner, strukturer och människors åsikter.

https://www.facebook.com/events/251239455413292/

Garagets Café kommer att ha öppet, där finns möjlighet att köpa god och billig fika. Garagets Café drivs av Creativa Gemenskapen, ett arbetsintegrerande socialt företag.

Föreläsningsserien hålls i samarbete med ABF Malmö, Malmö Stad, Creativa Gemenskapens Kooperativ och Kännbart.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 5 februari 2018.