Gå till innehåll

Program Gårdstånga-Holmby föreläsningsförening, våren 2018

Onsdag 7 februari kl. 19.15  
Författaren Anna Billing
”Alla hönsen hemma och färska ägg i köket”
Drömmer du också om att ha egna höns i trädgården? Om att kunna gå ut och plocka in nyvärpta ägg som kan användas direkt i matlagningen? Det gjorde matskribenten Anna Billing. För fem år sedan förvandlade hon barnens övergivna lekstuga till hönshus och skaffade kycklingar. I trädgården bor numera sju mycket olika hönor, som värper ägg i alla möjliga färger och storlekar. Ägg som hamnar i Annas kök där de blir pocherade, stekta, kokta eller använda i läckra sallader, omeletter, såser och desserter.
Annas bok, med samma titel som föreläsningen, kommer att finnas till försäljning under kvällen. Boken innehåller många enkla, goda äggrecept som förgyller både vardag och fest.

Onsdag 21 februari kl. 19.15
Sten Ullerud
”Transsibiriska järnvägen”
Sten ger oss en reseskildring om, och en resa med, den mytomspunna Transsibiriska järnvägen. Det blir en 787 mil lång resa genom Ryssland, Mongoliet och Kina. Vi får en inblick i historien kring järnvägen och dess byggnation. Tåget rullar på dygnet runt och man kan njuta av vyerna och koppla av.
OBS! Ett kort årsmöte hålles före föreläsningen.

Onsdag 7 mars kl. 19.15 
Naturfotograf Göran Johannesson
”Vandringar i skånsk natur”
Göran tar, med hjälp av sina bilder, med oss till några av sina smultronställen. Vi får följa växter och djur under årets alla skiftningar. Några av besöksplatserna blir Börringe, Havgård, Romeleåsen, Krankesjön, Tosteberga och Kullaberg, men vi kommer att hinna med många fler under kvällen. 


Lokal: Församlingshemmet i Flyinge
Tunavägen 3, Flyinge
Ordförande: Britt Larsson
Tel: 046-522 47
Årskort 150:-
Enstaka föreläsning 30:-/pers
Barn och skolungdom fritt inträde

Alla hjärtligt välkomna!


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 8 mars 2018.