Gå till innehåll

Program för Eslövs Föreläsningsförening hösten 2017

Onsdagar kl. 14.00 på Medborgarhuset i Eslöv

 4 okt / "Irland, på strövtåg runt den gröna ön".
Atlantens oslipade smaragd med grevskap, berg och natur.
Lars-Erik Svensson tar oss med till detta spännande utflykts- mål med bilder och berättelse.

18 okt / "En reseberättelse från Uzbekistan, både från nutid och dåtidens sidenväg". Eva Bengtsson tar upp sidenvägens betydelse. Vad hände under Djingis Khan-,Timur Lenks- och Sovjet-unionens tid? Hur ser Uzbekistan ut idag, geografiskt,kulturellt och socialt? Vilken religion har befolkningen och hur utövas den?

1nov / "I Martin Luthers fotspår". Med anledning av reformationen för 500 år sedan, visar Lars Påhlsson bilder och berättar omMartin Luthers händelserika liv. Andra delen av berättelsen, omfattar åren 1519 –1546, en spännande fortsättning, som det går bra att följa, även om man inte sett första delen.

15 nov / "Vad hände i Eslöv för 100 år sedan?" Hans-Bertil Hansson tar oss med på en resa bakåt i tiden och visar bilder och berättar om händelser i Eslöv för 100 år sedan.

29 nov / "Den legala drogen Kaffe".
Sten Ullerud föreläser om en av de största dryckerna i världen. Vi får historien om kaffe och hur det  roduceras. Kaffe har varit en kontroversiell dryck och har varit förbjuden i Sverige i omgångar, t ex i början av 1800-talet.

Se flyer som pdf


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 28 augusti 2017.