Gå till innehåll

Hälsa, vård, livsstil

/ImageVaultFiles/id_126/cf_77/H-lsa_huvudbild.JPG

Mediyoga (medicinsk yoga)

En inkännande yoga för dig som har spänningar eller smärta i rygg/nacke/axlar. Yoga kan även ge positiva effekter för dig med mer allmän smärta, stressymtom eller som lider av tex. högt blodtryck.

Detta är inte en yoga där du utmanar din fysiska förmåga, utan en yoga med stort fokus på andningen samt enkla, lätta rörelser som ökar rörligheten i ryggrad, nacke och axlar och samtidigt ger dig en större medvetenhet runt din kropp. Yogan sker i sittande och liggande och vi arbetar med balanserade övningar, koncentration, avspänning och meditation.

Programmet är framtaget av ”Institutet för Medicinsk Yoga" och i kursen finns en CD med övningar som du kan utföra dagarna mellan lektionerna. Denna går att köpa/beställa på plats direkt från instruktören.

Det finns tre olika basprogram inom den medicinska yogan som kallas startpaket. Man behöver inte gå dessa i någon speciell ordning utan kan börja med både startpaket 2 eller 3 som förstapaket. Denna kurs är startpaket nu 3

Lärare är Ulla Hedin, sjukgymnast och utbildad på IMY, Institutet för Medicinsk Yoga

Priset är exklusive CD Läs mer på: www.yoga-eslov.se
* 10 % rabatt sjukskrivna, pensionärer. studenter eller FaR (friskvård på recept). Måste meddelas vid anmälan.

Här kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Trots att den medicinska yogan är väldigt snäll rekommenderar vi alltid att man först ska rådgöra med sin läkare eller sjukgymnast om man har, eller har misstanke om, någon skada i ryggen.

De går bra att hoppa in fast kursen gått igång om det finns plats. Du betalar då för de gånger som finns kvar. Anmälan görs då direkt per telefon 0705-232175

OBS! Egen matta, kudde att sitta på samt filt medtages.

Välkommen!

Pris 750 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 23 mars 2018.

Fakta

Startdatum: 4 april 2018

Veckodagar: Onsdag(ar)

Tidpunkt: 16.45 - 17.45

Antal tillfällen: 7

Arrangör: ABF MittSkåne

Cirkelledare: Ulla Hedin

Plats: Villa Ekeliden, Yogasal
Maglasätevägen 2, 24331, HÖÖR

Arrangemangsnummer: 107407


Visa större karta