Gå till innehåll

Konst, måleri, teckning

Ä29

Teckna porträtt

Vill du lära dig rita unika porträtt som får dina närmaste att häpna?

I denna kurs kommer du stegvis att få lära dig hela rit processen i hur man tecknar realistiska porträtt och ansikten. Du kommer att få lära dig allt som har med porträtt teckning att göra - hur du ritar ögon, näsa, mun, hår osv. Vi kommer först att gå igenom grunderna i hur man ritar för att sedan gå vidare med hur man skuggar och får dit de rätta proportionerna för att skapa ett så realistisk uttryck som möjligt.

Målet med kursen är att du efter kursens avslut har tillräckligt med kunskaper för att rita porträtt som ser unika och realistiska ut. Ovanpå det kommer du kunna ta denna kunskap till att rita andra motiv, eftersom det bygger på samma grund principer. Dessa kunskaper är även grunder som du behöver för att senare kunna måla porträtt med färg.

Kursen är till för alla!
Eftersom du först får lära dig grunderna, passar den alla, från den som nyligen har börjat teckna till dem som har mer erfarenhet.

Material
Det som behövs är penna, papper, suddgummi, knådgummi och en stompf (mer om material får du i informations brevet som skickas hem till dig innan cirkeln startar).

Ledare är Jonna Axelsson. Porträtt konstnär och skapare av webb sidan ”rita vackert”, med kunskap från konst- och målarkurser från MKFC folkhögskola och högskolan i Kristianstad.
http://jonnasartgallery.blogspot.se/

Vi ses i vår och ritar porträtt tillsammans.

Obs! Lokal kan komma att ändras


Välkommen!

Pris 890 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 14 augusti 2017.

Fakta

Startdatum: 7 november 2017

Veckodagar: Tisdag(ar)

Tidpunkt: 19.45 - 21.15

Antal tillfällen: 6

Arrangör: ABF MittSkåne

Cirkelledare:

Plats: Kiliansg 9 vån 3, Oscar Olsson vån 3
Kiliansgatan 9, 22350, LUND

Arrangemangsnummer: 104755


Visa större karta