Gå till innehåll

Mat och dryck

mat1

Fransk bistro - matlagning

Under denna kurs lagar vi klassiska, enkla men ändå lyxiga middagar i franska anda.

- Bara för att det är gott helt enkelt!


Vi kommer att ha antingen en förrätt eller efterrätt vid varje träff. Exempel (observera att det endast är exempel):

Förrätt: Sniglar i vitlökssmör, Croque Monsigneur, Löksoppa, Räkor i rosa Mayonäs, Vinkokta blåmusslor.

Middag: Entrecote med persiljesmör, Hackebiff med grönpepparsås, Stekt Rödspätta med kapris och beurre blanc, Biff med roquefortsås, Lammracks med basilikasås.

Efterrätt: Petit choux, Tarte Tartin, Citronpaj, Crepes suzette, Körsbärspannkaka.


En kurs i matlagning men även ett trevlig sätt att möta och lära känna andra under en trevlig bit mat :)


Kostnad för råvaror tillkommer med ca 80 kr/ tillfälle.

Ledare: Oskar Nyström är kock och kökschef med 40 års erfarenhet från bl a Erikstorps Kungsgård, Hotell Lundias Restaurant och TT-Lines färjor. Oskar har också varit med och startat upp ett antal restaurangkök under åren. Under en period var han även kock i Norbat-styrkan i forna Jugoslavien. Trots sin norrländska bakgrund ligger det klassiska franska bistro-köket och vanlig husmanskost Oskar varmast om hjärtat.


OBS! På grund av inhandling av råvaror måste du avanmäla dig senast 24 timmar innan kurstillfället startar om du får förhinder, detta gör du direkt till ledaren. I annat fall kan du bli skyldig att betala för råvarorna vilket faktureras i slutet av kursen.


Denna cirkel är varannan vecka.

Välkommen!

Pris 890 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 juni 2017.

Fakta

Startdatum: 20 september 2017

Veckodagar: Onsdag(ar)

Tidpunkt: 17.45 - 20.00

Antal tillfällen: 5

Arrangör: ABF MittSkåne

Cirkelledare:

Plats: Kanalgatan 30 A, Vita Rummet / Köket
Kanalgatan 30 A, 24130, ESLÖV

Arrangemangsnummer: 104729


Visa större karta