Gå till innehåll

ABF- Mitt i Stan

ABF MittSkåne har startat den dagliga verksamheten ”Mitt i Stan”. Vår inriktning är Jordens resurser, Träning och Hälsa, Bildning och Kultur.

logga-mitt-i-stan

Vi anser att staden tillhör oss alla!  Vi använder staden som vårt arbetsfält, vi finns på Kiliansgatan 9, mellan Domkyrkan och Mårtenstorget, Mitt i Stan!

Våra deltagare får förutsättningar att utveckas och växa med ”Mitt i Stan”. Vi arbetar tillsammans för att varje deltagare ska känna stor delaktighet och meningsfullhet. 

I vår verksamhet arbetar vi med följande inriktningar: 

Jordens resurser – Vi skapar i vår ateljé med miljön i fokus. Att inte bidra till ett slit och släng-samhälle är viktigt för oss. Därför ger vi gamla, skänka, återvunna saker nytt liv med inspiration som vi bland annat får när vi rör oss i staden. 

Kultur – För oss är Kultur en viktig och inspirerande del i vår verksamhet! Här får vi inspiration till vårt arbete med Jordens Resurser. Vi besöker utställningar, teater, bio och andra kulturarrangemang. Detta ingår i ”Mitt i Stan” utan merkostnad för våra deltagare. 

Träning och hälsa – för alla! Vi på ”Mitt i Stan” lever efter att Träningen tillhör oss alla! Träning och allsidig kost ger oss en chans att orka med allt som vardagen innebär. Därför tar vi på träningskläderna och går och tränar tillsammans två gånger i veckan och hjälper våra kroppar att få må bra. Träning och simkort ingår för våra deltagare.Att äta mat som kropp och knopp mår bra av är för oss självklart så därför äter vi lunch tillsammans tre gånger per vecka. två dagar i veckan bjuder Mitt i Stan deltagarna på lunch på restaurang, en dag i veckan lagar vi ekologisk lunch tillsammans.

Bildning - vi erbjuder undervisning främst i grundämnena men det kan även vara datorkunskap, målning, mobiltelefoner eller kankse ipad-undervisning. Om det finns andra önskemål kommer vi att försöka uppfylla dessa i möjligaste mån.

Alla har rätt till staden! Därför går ”Mitt i Stan”  ut och äter på restaurang, ”Mitt i Stan” bjuder på lunch på restaurang två dagar i veckan samt på hemlagad lunch en gång i veckan. Vi bjuder även på ekologisk frukt och fika varje dag. Träning/simkort ingår för deltagarna.Vi hjälper till med praktikplatser vid önskemål.

Vad du som deltagare tycker och tänker är viktigt för oss, här kommer alla deltagare till tals och vi lyssnar önskemål och försöker tillgodose dem i möjligaste mån.

Vill du veta mer? Vi har utbildad engagerad och positiv personal All personal har adekvat utbildning inom vård och omsorg, erfarenhet av liknande arbete, samt goda kunskaper om målgruppen. Personalen som undervisar har även en pedagogisk kompetens.
Verksamheten är godkänd av IVO och Lunds kommun. Om du tillhör LSS § 1:1 och vill veta mer eller anmäla ditt intresse kontakta tf. Verksamhetsledare Anna Kejmar, mail: anna.kejmar@abf.se eller på  telefon: 046-211 80 30.


Se annons som pdf

2015-01-28
Den 19 januari kom det glädjande beskedet från IVO.
ABF- Mitt i stan har blivit godkända för att bedriva daglig verksamhet för personer med lindrig utvecklingstörning. Inriktning på verksamheten kommer att vara jordens resurser, bildning, kultur och hälsa.

Läs artikeln i Sydsvenskan:
http://www.sydsvenskan.se/lund/dagverksamhet-far-startas-i-abf-huset/

Broschyr om "ABF Mitt i Stan"


Affisch om "ABF Mitt i Stan"


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 19 maj 2017.

Kontakt

Anna Kejmar
  • Anna Kejmar
  • Verksamhetsutvecklare Daglig verksamhet LSS
  • 046-211 80 30
  • anna.kejmar@abf.se