Gå till innehåll

Banddrömmarna blir verklighet med D.I.Y.

  • Onsdag, 20 januari 2010

Drömmer du om att starta ett band, men vet inte hur du ska gå tillväga? På flera orter i landet finns nu möjlighet för den som vill spela i band att starta en Do It Yourself-cirkel i samarbete med ABF.

– Vi kan hjälpa till på många olika sätt. En studiecirkel är till exempel ett bra sätt för ett band att komma framåt och utvecklas, säger Thor Rutgersson, musikansvarig på ABF i Göteborg.

Cirklarna har verkligen blivit populära. I Göteborg finns 300 band som har sin egen D.I.Y.-cirkel, och av dem är det ungefär hälften som repar i ABFs lokaler.

– Vi brukar säga att vi har världens största replokalskomplex, säger Thor Rutgersson. Jag kan kanske inte verifiera det, men det är i alla fall Sveriges största, tillägger han för säkerhets skull.

Med D.I.Y.-projektet vill ABF rulla ut en matta av möjligheter. Du och bandet ska känna att ”vi är fyra killar/tjejer och vi har fyra instrument och vi kan göra precis vad som helst”. Många har drömmar och funderingar kring att starta ett band, men faller på det praktiska eller ekonomiska. Där kan verkligen ABF hjälpa till.

– Vi hjälper till med hyra för replokal, material, kurser och föreläsningar bland annat. Det finns också studiematerial med tips om hur man inreder sin replokal för att få bästa möjliga ljud, hur man ger ut en skiva, musikrättigheter, idéer och tips om hur man ordnar en musikfestival och mycket annat som kan vara bra för ett band att känna till, säger Thor Rutgersson.

– Ytterligare skäl att ha sitt band kopplat till en D.I.Y.-cirkel är att vi regelbundet ordnar spelningar på klubben Mayday för ABF-anslutna band och att det finns möjlighet att få ekonomisk hjälp om du vill ordna dina egna spelningar. Då kan bandet söka pengar från ”Arrangeringspotten”, säger Thor Rutgersson.

För mer info om Mayday och D.I.Y.-projektet, ringThor Rutgersson på 031-774 31 23 eller mejla till thor.rutgersson(at)abf.se

Läs mer om D.I.Y

 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 juni 2010.