Gå till innehåll

Författarturné för en kämpande litteratur

  • Måndag, 18 februari 2008

Under mars och april kommer 13 arbetarförfattare att ge sig ut på en landsomfattande turné i ABFs regi. Det är en turné med ett budskap. Författarna har enats kring manifestet ”Läs mot högern – sätt fart på rörelsen”. Manifestet utgår från att det i högerpolitikens Sverige mer än någonsin behövs röster som tar tydlig ställning för människors rätt till välfärd, trygghet och kultur.

Författarna tar i manifestet kamp för biblioteken, för läsfrämjande insatser som En bok för alla och för de fria teatergruppernas arbete.
– Vi accepterar inte en kulturpolitik vars främsta ambition är marknadsanpassning och
lönsamhetstänkande, säger en av initiativtagarna Lena Kallenberg.

ABFs förbundssekreterare Elsie Bäcklund Sandberg betonar att arbetarförfattarna hör hemma hos ABF. Vårens turné är ett uttryck för detta.
– I en tid när samhällsutvecklingen snabbt går åt fel håll på många områden är det oerhört viktigt att vi får lyssna till arbetarförfattarnas tolkningar av samtiden. Vi behöver deras röster som motvikt mot de kommersiella budskap som ständigt sköljer över oss.

Upptakten till turnén sker i ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockolm den 21 februari klockan 15.00. Kom och lyssna på när arbetarförfattarna Ann-Charlotte Alverfors, David Ericsson och Lena Kallenberg presenterar författarnas manifest och berättar om sina författarskap.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 juni 2010.