Gå till innehåll

Om Folkbildning!

Arbetarnas Bildningsförbund är Sveriges äldsta och största studieförbund. Vi grundades 1912 av Socialdemokraterna, Landsorganisationen och Konsumentkooperationen. Den 12 september 1916 bildades ett lokalt utskott av ABF i Trelleborg. ABF-förbundet består av nära 60 medlemsorganisationer, bl.a. fackföreningar, handikapporganisationer och invandrarföreningar. Cirka en miljon människor deltar i våra cirklar över hela landet per år. Vår uppgift är densamma idag som vid starten 1912, fortfarande handlar det om demokrati - om allas och din rätt till kunskap.

LEVANDE KULTUR!
Vår människosyn säger att alla människor är lika värda och har samma rätt till kunskap och kultur. Vi jobbar för en levande kultur och försöker göra den tillgänglig för alla oavsett ålder, kön, ursprung eller handikapp. Vi uppmuntrar olika sätt att uttrycka sig - sång, musik, lyrik, konst, språk m.m.

SKAPA MÖTESPLATSER!
Vi vill skapa en mötesplats där du kan söka den kunskap du är intresserad av. Genom att jobba i smågrupper får varje individ chans att tillsammans med andra lära sig något nytt  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 16 december 2015.