Gå till innehåll

Måleri

  • Måndag, 25 augusti 2014

Måleri i olika material såsom olja-  akryl- tempera och akvarellfärger.
Cirkeln innehåller grundmomenten för att uttrycka sig i bild, man lär sig färglära, förberedande skisser, komposition.

.

 

Cirkeln innehåller grundmomenten och ger möjligheterna för att kunna uttrycka sig i bild på ett underlag såsom duk, pannå och på preparerat papper, samt att kunna planera och förbereda sitt arbete.

Man lär sig hur färgerna påverkar varandra och hur en yta kan fungera som en helhet, m a o komposition och färglära plus förberedande skisser. Det är viktigt att fundera över vad man vill få utav lektionerna - ska det vara enkel bildframställning via olika exempel (bilder och föremål) eller ska det vara egna bilder vilket ju också kan vara collage eller tolkningar av ur den egna fantasin, alla möjligheter finns. Det är upp till er deltagare att få ut så mycket som möjligt av lektionstiden.

Ni får tydliga och förberedande instruktioner om material och dess användningsområden, vad som är bra och dåligt, billigt och dyrt, så köp inte för fort, allt behöver inte kosta skjortan. Har Ni fått dessa instruktioner, vilka affärer som har bra priser och material, då kan man införskaffa det, (ta med det inköpta materialet till lektionerna). Papper för anteckningar och förberedande skisser tas med på den första lektionen (kan vara vanligt kopieringspapper plus en blyertspenna, suddgummi och en mindre mapp).

Måndag 18.30
13 x 3 studietimmar
Avgift 1170 kr

 

 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 25 augusti 2014.