Gå till innehåll

Ensamhushåll

  • Tisdag, 24 april 2012

Ensamhushåll-webEn sångare vars röst är så skir att lyssnaren ges intrycket av att den när som helst ska spricka. Ett ljudlandskap lika öde som bandnamnet. Uppriktiga texter om tillvarons tjusningar och bekymmer. På svenska.

Ensamhushåll bildades i Lund våren 2007 av Andreas JB och Hans Stengård. De första låtarna spelades in under enkla förhållanden hemma i Andreas lägenhet och lades kort därefter ut för lyssning och nedladdning på sajter som Myspace och Youtube. Ensamhushålls avskalade poplåtar hittade snabbt en publik, inte minst tack vare en uppmärksammad cover på Kents låt VinterNoll2.

Efter att ha legat lågt i några år bestämde sig Andreas och Hans 2010 för att blåsa nytt liv i Ensamhushåll. Rasmus Olsson, Johan Pettersson och Jakob Hülphers rekryterades till bandet. Som nyformad kvintett gjorde Ensamhushåll under senare delen av 2010 en rad spelningar runtom i Skåne. De hann även med att ge ut tre nya låtar innan året tog slut.

2011 blev bandet ombett att medverka på samlingsskivan Orkanen – ett album som släpptes till förmån för de hemlösa i Skåne – i sällskap av fina akter som bl.a. Timbuktu, Mikael Wiehe, A Camp och Peps Persson. Samma år spelade bandet också in en EP, titulerad Ensamericana. I skrivande stund jobbar Ensamhushåll med att skriva och repa in material till ett nytt släpp.

Facebook

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 24 april 2012.