Gå till innehåll

Nytt material riktat mot tonårsföräldrar

  • Måndag, 20 februari 2012

Vi presenterar nu ett nytt material riktat mot tonårsföräldrar; ”Vår älskade jobbiga tonåring - föräldrautveckling i cirkelform för tonårsföräldrar”.

ABF har sedan många år arbetat med Familjeverkstan. Detta material utvecklades på initiativ av Folkhälsoinstitutet. Det syftar till att hjälpa föräldrar att utveckla ett positivt föräldraskap. Detta material inriktar sig dock till föräldrar med barn upp till 12 år. Materialet bygger på en del av boken ”Älskade förbannade tonåring” av Birgitta Kimber och Virginia Molgaard. Idéerna till de olika rubrikerna och verktygen till föräldrarna har hämtats från boken. Träffarna och övningarna är konstruerade utifrån den.

Det har under en längre tid funnits en efterfrågan att ha ett material för äldre barn och tonåringar. Så nu har vi på ABF Skåne tillsammans med Titti Jacobson arbetat fram ett studiematerial som riktar sig till familjer med tonåringar, och tonårsproblematik. Handledarmaterial håller på att sättas ihop, och kommer finnas tillgängligt inom kort. Materialet kommer ha ett pris på 160:-/ex. Boken ”Älskade förbannade tonåring” kostar 157:- och går att beställa på bl.a. Adlibris.

För mer info kontakta Tobias Lohse på ABF Skåne: 0413-298 84 eller tobias.lohse@abf.se

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 februari 2012.