Gå till innehåll

Alla kan göra tv

  • Onsdag, 25 september 2013

Ett studiepaket som gör det möjligt för föreningar, organisationer och fria grupper att göra egna reportage till hemsidor, webb-tv och sociala medier.

Filmare
Gör webb-tv med egna nyhetsreportage, videoinslag till ditt partis hemsida, filmer som berättar om din förening, bakomfilmer inför teatergruppens premiär - dagens enkla teknik gör det möjligt för alla att göra tv.

Studiepaketet "Alla kan göra tv" består av fyra delar:

Inspirationsfilm som du hittar på abfplay.se Filmen är 45 minuter lång och visar hur man kan göra enkla korta filmer med sin egen mobilkamera och lite mer avancerade reportage med kamera och redigeringsprogram. Filmen finns i en otextad och en textad version.

Studiematerial
 för deltagare. Genomgång av hur man gör för att göra ett intressant reportage, hur man lägger upp sitt arbete och även tekniska begrepp.

Studiehandledning för cirkelledare. Den tar upp grundläggande saker att tänka på när man är cirkelledare. Upplägget för studiecirkeln är sex träffar om tre studietimmar var. I studiehandledningen finns ett förslag på studieplan.

På abfplay.se hittar du en trailer för studiepaketet som kan användas i marknadsföring på hemsidor och sociala medier. Trailer Alla kan göra tv  (öppnas upp i nytt fönster)

Kontaktansvarig: Tobias Lohse, tel. 0413-298 84, tobias.lohse@abf.se

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 15 oktober 2013.

Kontaktperson