Gå till innehåll

Filmkollo för ungdomar med lindrig funktionsnedsättning

  • Måndag, 25 augusti 2014

För första gången någonsin arrangerar ABF Skåne tillsammans med Film i Skåne ett filmläger i Ystad Studios för ungdomar med lindrig funktionsnedsättning! Datumen är 31/10-2/11 2014 i Ystad Studios Film Camp!

På vårt Filmkollo ska vi bl.a skriva manus, filma i en riktigt studio där många kända filmer spelats in och där rekvisita och scenografi finns kvar som deltagarna på filmkollot kan använda i sitt eget filmskapande, vi ska redigera och göra film på tema. På kvällarna kommer vi att ha olika kul aktiviteter : Grillning, filmvisningar, sång och musik. Vi kommer att spela spel och ha en massa annat skoj för oss!

Syftet med lägret är att deltagarna ska inspireras och lära sig mer om hur man kan uttrycka sig med film, både genom praktiska och teoretiska övningar. Inga förkunskaper krävs, bara ett brinnande intresse för att skapa film!

På söndagen 2/11 kl.14 har vi avslutning med filmvisning och då är föräldrar, syskon, släktingar och vänner välkomna att vara med. Då rullar vi ut röda mattan, bjuder på popcorn, pompa och ståt, och visar upp alla filmer som producerats under kollot.

Ta chansen att vara med om några spännande dagar fyllda av filmvisningar, föreläsningar, övningar, workshops, eget filmskapande och gemenskap.

Priset är 800:- per deltagare. I priset ingår; samtliga måltider, boende, utrustning och arbetsmaterial, kvällsaktiviteter samt premiär för deltagarna och deras familjer sista dagen. Konstnären och filmaren Christina Erman Widerberg och filmpedagogen Pia Ivarsson ansvarar för kursen.

 Pia Ivarsson ingår i Film i Skånes pedagognätverk ”Beställ en filmpedagog” och jobbar med praktiskt filmskapande på alla stadier i grundskolan och i särskolan.

Christina Erman Widerberg arbetar som filmare, konstnär och pedagog. Hon har undervisat bland annat på Konsthögskolan Valand, Filmhögskolan i Göteborg och på Kulturcentrum Skåne som är en eftergymnasial utbildning för personer med funktionsnedsättning. Hon ingår i Film i Skånes pedagognätverk ”Beställ en filmpedagog”.

Till sin hjälp har de Hilda Ivarsson, Morris Widerberg och Joel Widerberg. Hilda Ivarsson har studerat på Musikallinjen vid Eslövs Folkhögskola och hon har även studerat ljudproduktion. Jobbar som danslärare. Morris Widerberg har precis avslutat en tvåårig utbildning på Filmlinjen på Fridhems Folkhögskola. Joel Widerberg går andra året på konstlinjen på Östra Grevie folkhögskola.

Vi bor i mysiga lägenheter på det gamla regementsområdet, ett stenkast från Ystad Studios. Christina, Pia, Hilda, Morris och Joel kommer att bo med er hela tiden. Frukosten fixar vi tillsammans, lunch och middag får vi serverat av någon lokal leverantör.

Deltagarna måste kunna fungera i grupp, ha koll på sin egen medicinering och klara sig utan en personlig assistent. Tack vare bidrag från Kungaparets bröllopsfond och ABF är kostnaden subventionerad.

Sista anmälningsdag är den 28/9 2014.

Anmäl er genom att klicka här

ABF_bara_oval_Black     filmiskane_logo_sv_BRS_N     image     
       
  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 6 september 2014.