Gå till innehåll

Sydafrika - traditioner och utmaningar

  • Tisdag, 21 oktober 2014

ECARP - East Cape Agricultural Research Project - bildades 1993 som en reaktion mot de missförhållanden och den rättslöshet som råder på gårdar i Östra Kap-provinsen. ECARP hjälper människor till bättre levnadsförhållanden och arbetsvillkor. Genom utbildning, juridisk rådgivning och organisering av lantarbetarkommitteér är målet att förbättra arbets- och levnadsvillkor på landsbygden. Viktoria Olausson från Afrikagrupperna ger oss information om ECARP som Afrikagrupperna har samarbetat med i många år. ECARP är nu en av de organisationer som SAFRAN ger bidrag till.

Senaste nytt från Sydafrika – människor, projekt och politik. En studiegrupp från SAFRAN reser under hösten 2014 till Sydafrika. Gillian och Lennart Nilsson samt några gruppdeltagare berättar om hur sydafrikanerna ser på den politiska situationen efter valet i maj. Vi får höra om projekt som studiegruppen har besökt, om människor de mött och intervjuat samt om stämningen i landet. Vilka har de övergripande intrycken varit? Hur kommer det att gå för Sydafrika? Stämmer verkligheten med det som cirkeln läst inför resan? Föredraget illustreras med bilder från resan, tidningsrubriker, affischer.”

Tradition/ modernitet - Viktoria Olausson reflekterar kring möten/krockar Viktoria Olausson som har stor erfarenhet från länderna i södra Afrika berättar utifrån sina erfarenheter om hur de gamla traditionerna kan bli utmanade av det moderna samhället, kanske med en förbättring till något positivt men i värsta fall med en krock som slutar illa.

Målgrupp: För alla intresserade.
Tid: Lördagen den 22 november kl. 9.30 - 15.00
Plats: HSB - lokalen, Trollebergsvägen 9, Lund
Ledare/Medverkande: Viktoria Olausson, Gillian och Lennart Nilsson

Anmälan:
Hemsida: abf.se/skane - sök på arrangemanget i sökrutan
E-post: info.skane@abf.se - ange namn på arrangemang samt era uppgifter inkl. personnummer.

För mer information eller frågor kontakta 0413-298 89 eller liza.attoff@abf.se

Anmälan ska vara oss tillhanda senast den 6 november 2014, arrangemangsnummer - 11431

Arrangemanget är kostnadsfritt!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 21 oktober 2014.