Gå till innehåll

Från gatan, till sjukhuset och tillbaka!

  • Onsdag, 13 juli 2016

Malmöbon Showan Shattak var nära att dö sedan han attackerats av nazister efter en demonstration under internationella kvinnodagen.

Nu bjuder ABF in honom för att berätta om händelsen och parollen #kämpamalmö. I en vecka svävade han mellan liv och död på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset i Lund, efter att ha blivit överfallen av knivbeväpnade nazister. Utan att veta om det då han låg i koma, blev Showan en ikon i kampen mot rasism, sexism och homofobi. På sociala medier kom enorma mängder stöduttalanden från alla hörn av landet. Fotbollssupportrar runt om i hela Europa visade sitt stöd på läktarna.
Historien om Showan är en berättelse om kamp. Att kämpa för det man tror på i kampen mot rasism och diskriminering. Kampen för att överleva när man är i koma med stora hjärnskador. Kampen för att skapa en öppen och inkluderande supportermiljö i fotbollen. Att kvinnor och homosexuella inte exkluderas. Kampen för att återfå sin rörlighet och sitt minne, för att följa med sitt fotbollslag ut i Europa.

Föreläsning för allmänheten - fri entré. Tid ca. 1,5 tim

Tid: Tisdagen den 15 november kl.18.00
Plats: Kulturhuset, Valldammsgatan 2, Trelleborg
Arrangör: ABF

Tid: Onsdagen den 16 november kl.18.00
Plats: Eslövs bibliotek, Norregatan 9, Eslöv
Arrangör: ABF 

Tid: Torsdagen den 17 november kl.18.00
Plats: Tuppen, Tessins väg 10C, Malmö
Arrangör: ABF

Eventuella frågor ring; ABF Sydvästra Skåne Alex Ekstrand 0410-482 64, ABF Malmö Lisbeth Jönsson 040-35 24 21, ABF Mittskåne Christoffer Sjöstrand
046-211 96 18.

Välkommen!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 13 juli 2016.