Gå till innehåll

När molnen skingras

  • Måndag, 1 februari 2016

Berättelsen om Ulla Billquist, som var krigsårens mest berömda röst i Sverige, är ett kvinnoöde som inte berättats tidigare.

Starka intressen verkade för att lägga ”locket på” hennes eftermäle när hon tog sitt liv mitt i berömmelsen. 70 år efter hennes död gör Lasse Zackrisson en djupdykning bland arkivdokument, fotografier och gamla skivinspelningar för att försöka ta reda på vem hon var och vad som egentligen hände. Tillsammans med Alice Babs, släktingar och vänner läggs ett indiciepussel som mer påminner om ett kriminaldrama. Varför orkade denna mytomspunna, känsliga konstnärssjäl inte leva vidare? Och varför stod det bara en liten notis i tidningarna när en av Sveriges största artister tog sitt liv 38 år gammal?
Filmen är ett unikt tidsdokument. En så inträngande beskrivning av en homosexuell kvinnas liv i Sverige under folkhemstiden finns inte presenterat på film tidigare. Det är ett spännande kriminaldrama med den tidens kändisar bland aktörerna. Speltid cirka 2 timmar.

Se trailern här! 

Medverkande på plats är regissören Lasse Zackrisson och Ingela Wahlgren, som presenterar filmen. I Malmö endast Lasse Zackrisson på plats.

Tid: Torsdagen den 11 februari kl. 18.30
Plats: Biograf Bian i Eslöv
Arrangör: ABF och Eslövs kommun Inträde: 60:- kontant på plats. Går att förboka genom att maila: tobias.lohse@abf.se

Tid: Fredagen den 12 februari kl.18:00
Plats: Biograf Spegeln i Malmö
Arrangör: ABF och Folkets Hus och Parker Inträde: ordinarie 105:- pensionär/student 85:-

Tid: Lördagen den 13 februari kl. 14.00 Plats: Röda Kvarn i Helsingborg Arrangör: ABF och Folkets Hus och Parker Inträde: ordinarie 105:- pensionär/student 85:- LO:s mervärdeskort 80:-

Varmt Välkommen!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 8 februari 2016.