Gå till innehåll

Namibia, Zimbabwe & pionjärvolontärerna

  • Torsdag, 19 januari 2017

Välkommen till vårens första arrangemang med Södra Afrika-föreningen, SAFRAN. Gäster för dagen är Namibias Sverigeambassadör Mrs Morina Muuondjo, läraren Birger Nordström, bosatt i Zimbabwe, och Cecilia Jonsson, lektor vid Linneuniversitet och forskare i internationellt solidaritetsarbete. 

Namibia som investeringsmål
Vi i arrangemangsgruppen har länge haft Namibias ambassadör Mrs Morina Muuondjo på listan som gäst och föreläsare till SAFRAN. Vi är mycket glada och tacksamma att ambassadören tackade ja till att komma till ett seminarium. Ambassadör mrs Morina Muuondjo kommer att tala om bl a vattenfrågan och situationen för kvinnor i Namibia. Det kommer också att ges tid för frågor.    
Föreläsningen sker på engelska.

Vad händer efter Mugabe?
Mugabe fyller 93 år den 21 februari – och sen? Vilka möjliga scenarier är mer sannolika än andra, vilka ”nya” aktörer kommer att framträda och vilka blir deras mål för Zimbabwe. Läraren Birger Nordström, bosatt i Zimbabwe, arbetade för Forum Syd och Afrikagrupperna i många år och har skrivit en rad artiklar om den politiska utvecklingen i Zimbabwe, och även om klimatförändringarna.

Pionjärvolontärerna
Cecilia Jonsson, lektor i socialt arbete vid Linnéuniversitetet forskar om historiskt och samtida internationellt solidaritetsarbete, ideella organisationer och ideellt engagerade. Hon är aktuell med boken Pionjärvolontärerna om 1960-talets internationella solidaritetsarbetare, med livsberättelser och arkivmaterial från privata och offentliga arkiv.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 19 januari 2017.