Gå till innehåll

Skildring - fem författare, fem format

  • Torsdag, 12 oktober 2017

Lördagen 18 november uppmärksammas den moderna arbetarlitteraturen och de kritiska samtidsskildringarna med en heldag på Lunds Stadsbibliotek. Fem författare, med olika litterära format och uttryck, ger oss en ögonblicksbild av förtrycket, motståndet och livet i dagens svenska klassamhälle.

Sara Beischer är utbildad gymnasielärare, och debuterade 2012 med den hyllade romanen Jag ska egentligen inte jobba här. Hon är aktuell med sin senaste roman Mamma är bara lite trött.

Jenny Wrangborg är poet och krönikör som debuterade 2010 med diktsamlingen Kallskänken, och är ordförande i Föreningen Arbetarskrivare. Hon är aktuell som redaktör för antologin Lösa förbindelser, om arbetsförhållandena för anställda i handeln.

Freke Räihä är författare med rötter i Finland och Västerbotten, och har bland annat gett ut diktsamlingen Baggböleri. Räihä är aktuell med Illegalen, en urskiljningslös kritik av vår samtid.

Ellen Ekman är serietecknare och illustratör, känd för sin ironiska strippserie Lilla Berlin. Ekman har utkommit med actionserie i Norge och är en del av det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget.

Torgny Karnstedt debuterade för 40 år sedan med romanen Slamfarmen. Han är nu aktuell med sin kritikerrosade novellsamling Karlssons pojke, en skildring av Sverige och en värld i förändring.

Tid: Lördagen 18 november, klockan 10.30 - 15.00
Plats: Lunds Stadsbibliotek, Sankt Petri kyrkogata 6, Lund
Medverkande: Sara Beischer, Ellen Ekman, Torgny Karnstedt, Freke Räihä, Jenny Wrangborg
Arrangör: Föreningen Arbetarskrivare, LO Skåne, Lunds Kommun, ABF MittSkåne, ABF Skåne

För mer information eller frågor kontakta 046-2119618 eller christoffer.sjostrand@abf.se.

Arrangemanget är kostnadsfritt!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 12 oktober 2017.