Gå till innehåll

CineSkåne 2012

  • Torsdag, 31 januari 2013

CineSkånes första år 2012, som ett utökat spridningsprojekt för att lokalt kunna ta del av ett breddat filmutbud, blev en succé!

Åtta spridningssatsningar genomfördes med dokumentärer, spelfilmer, kortfilmer, livesändningar och festivalfilmer varav flera skånska samproduktioner nådde ut till 18 skånska kommuner på 20 orter. Av 23 visningsplatser var 7 ej registrerade biografer och 5 av bred kulturhuskaraktär. Sammanlagt 53 filmvisningar genomfördes varav 33 som filmsamtal med regissörer och andra medverkande.

CineSkåne som nätverk har utökats och rymmer nu filmentusiaster från biografer, kulturhus, bibliotek mfl. En ny websida har skapats som plattform och inom nätverket har  möjligheten till kompetensutveckling ökat.

Lokalt så har arrangörerna visat på ett otroligt engagemang och skapat förutsättningar för nära möten mellan publik, regissörer och medverkande.

Kontakta gärna följande för intervjuer:
Dick Fridén- har ett stort engagemang för att öka filmlivet i Klippan
media@dickfriden.se
0761 60 54 06

Agneta Samefors-med välbesökta visningar på biblioteket i Staffanstorp
agneta.samefors@staffanstorp.se
046 25 12 66, 0709 35 12 66

Annika Malm-från nyligen digitaliserade biografen i Borrby
nickan.malm@telia.com
0765 96 44 48

CineSkåne 2013 -Det nya året inleds med en satsning på Stefan Jarls kommande film GODHETEN med  flera exklusiva efterföljande regissörssamtal! Filmen har världspremiär på Göteborg Filmfestival 2013, och är nu vinnare av Svenska Kyrkans Filmpris! Dessutom är filmen nominerad till Dragon Award Best Nordic Documentary!

 www.cineskane.se -Här finns pressmaterial för aktuella satsningar, information om filmer, visningsplatser och arrangörer i regionen och mycket mer!

CineSkåne är ett regionalt spridningsprojekt initierat av Folkets Bio Malmö/Lund, Film i Skåne, ABF Skåne och Region Skåne. Syftet är att stärka möjligheterna att lokalt ta del av värdefull film, däribland regionalt samproducerad sådan. Namnet CineSkåne är hämtat från ett tidigare nätverksprojekt, som nu vänder sig till alla aktörer i Skåne som vill visa värdefull film och då gärna tillsammans med regissörsbesök eller annat kringarrangemang.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Kontakt:
Lena Ek
Folkets Bio Malmö / Projektledare CineSkåne
lena@cineskane.se
040-611 60 33

www.facebook.com/cineskane
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 31 januari 2013.