Gå till innehåll

ABF i Skåne samproducerar skiva till förmån för hemlösa!

  • Torsdag, 9 december 2010

Idén är att tillsammans med lokala band/artister (etablerade och oetablerade) ge ut en skiva med låtar tillägnade detta projekt, där intäkterna från försäljningen går till hemlösa runtom i Skåne.

Medverkande (fler tillkommer):

Manu Chao Andi Almqvist Faela Timbuktu
Mikael Wiehe Ewing Family Stone Edda Magnasson Golden Kanine
A Camp Babian Andreas Söderlund Gaby and the Guns
Fine arts showcase Brothers of End Motoboy Liberator
Magnus Tingsek Nisse Hellberg  Lotta Wenglén Sweet Mary
Erika Rosén Nadin Alkalidi Christine Owman Forest and Crispian

Bakgrund: La Colifata
Manu Chao uppmärksammade ett socialt projekt i Argentina. Det gick ut på att ge människor med mentalt handikapp möjligheten till ett normalt liv. Han såg att de behövde medel för att kunna föra det projektet vidare.
För att hjälpa dem samlade han ihop låtar från musiker i Barcelona och producerade en skiva som hette ”La Colifata”. Den skivan fick köpas av gatumusikerna för två euro och säljas för mellan sex och tolv euro. Vinsten fick gatumusikern själv behålla.
1 av de 2 euro som gatumusikerna fick köpa skivan för, gick direkt tillbaka till att göra ett nytt ex. Den återstående euron gick till projektet i Argentina.
Föreningen Orkanen (Lina Johansson, Rodrigo Lopez och Magnus Svenningsson) vill tillsammans med Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Aluma föra vidare ”La Colifatas” anda i Sverige.

Projektet Orkanen
Grundtanken är hjälp till självhjälp. Idén är att tillsammans med lokala band/artister (etablerade och oetablerade) ge ut en skiva med låtar tillägnade detta projekt, där intäkterna från försäljningen går till hemlösa. Däribland Alumas gatuförsäljare, som genom att själva sälja skivan får en stor del av förtjänsten och samtidigt bidrar till ett annat projekt bland hemlösa.
Genom att samla ihop tankar och funderingar från försäljarna och tillägna delar av skivan till dem, hjälper vi till att återskapa ett människovärde.
Detta är ett ideellt arbete som Föreningen Orkanen tillsammans med ABF Skåne, och samtliga lokalavdelningar i Skåne, just nu har ett unikt tillfälle att förverkliga i samarbete med Aluma och deras försäljare.

Om skivan
Skivan kommer att släppas omkring maj. Den kommer till en början att göras i begränsat antal. Via Aluma och ABF i Skåne kommer skivan att få spridning över stora delar av Skåne och Småland.
Den kommer att kunna köpas för 20 kronor och sedan säljas vidare till allmänheten via hemlösa och andra icke kommersiella kanaler. ABF kommer bl.a. att distribuera skivan i samtliga skånska kommuner genom våra medlemsorganisationer och samarbetspartners.

För kontakt:
ABF Skåne
Tobias Lohse: 0413-298 84

Orkanen
Lina Johansson: 070-0456165
Rodrigo Lopez: 070-9925066
Magnus Svenningsson: 070-6363285

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 9 december 2010.