Gå till innehåll

Svenska för asylsökande

Är du ny i Sverige och vill lära dig svenska? ABF Sörmlands kostnadsfria kurser i svenska är för dig som väntar på uppehållstillstånd i Sverige.

Asylsökande_Vårby_Gård_16_webframsida

Med våra svenskakurser vill vi ge dig som är asylsökande kunskaper i svenska samtidigt som du lär dig om Sverige. Vi har duktiga ledare som hjälper dig att både prata, skriva och förstå svenska.

Undervisningen riktar sig till dig som är: asylsökande och bor i boende som Migrationsverket ansvarar för, asylsökande och som har eget boende eller till dig som är asylsökande och har fått permanent uppehållstillstånd men bor på Migrationsverkets anläggningar. Du behöver ha LMA-kort för att delta i undervisningen.

Det vi erbjuder är:

Svenska och samhällskunskap
ABF Sörmland erbjuder 20 timmar gratis undervisning i svenska och samh6llskunskap. Undervisningen sker på dagtid ute på Migrationsverkets anläggningar eller i ABF:s lokaler.

Vardagssvenska
ABF Sörmland erbjuder 40 timmar gratis undervisning i vardagssvenska för dig som har en lite större kunskap i det svenska språket och kanske redan har gått cirkeln i svenska och samhällskunskap. Våra välutbildade ledare anpassar undervisningen efter gruppens behov och den kursplan som finns. Deltagare i denna kurs får ett tryckt studiematerial som gör det möjligt att studera mellan träffarna. Undervisningen sker på dagtid ute på Migrationsverkets anläggningar eller i ABF:s lokaler.

Anmälan till kurs
Utbildningarna finns på flera orter och för att anmäla sig till utbildningarna skicka ett e-postmeddelande till info.sormland@abf.se och ange i meddelanderutan vilken ort du vill studera på.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 21 oktober 2016.