Gå till innehåll

filosoficafé om tillhörighet

Tid: Tisdag 17 april 17:30 - 19:00
Lokal/sal: Alby Bibliotek, x
Adress: Albyvägen 6C, 14559, NORSBORG
Vägbeskrivning/karta
Kontaktperson: Åsa Wiese
Tel: 0853036300
E-post: asa.wiese@abf.se
Arrangemangsnr: 26181
Filosoficafé på Alby bibliotek

Välkommen på filosoficafé på Alby bibliotek. Vi träffas tre tisdagskvällar under våren för att tillsammans diskutera angelägna ämnen över en kopp kaffe eller te. Träffarna äger rum mellan klockan 17:30-19:00. Alla är välkomna, inga förkunskaper krävs.
I vår är det övergripande temat makt och vi kommer att fokusera på följande frågeställningar:

13 mars: Moral och normer
Vem bör vi lita på? Vem har rätt och fel? Eliten? Filosofer? Religionen? Eller våra individuella åsikter? Vem bestämmer vad som är bra och dåligt, fint och fult, rätt och fel? Vi undersöker moral, vad man ska grunda sin moral i och varför, vad vi menar med moral och om det spelar någon roll.

17 april: Tillhörighet
Vad är tillhörighet? Vem bestämmer vad man hör till? Vilka kategorier använder vi? Är det viktigt med tillhörighet? När blir det vi-och-dom och vad förhindrar detta? Vi undersöker identitet och tillhörighet och hur vi bör förhåll oss till det.

15 maj: Barn

Utöver sina rättigheter, har barn några skyldigheter? Är skyldigheterna bara mot andra barn? inom familjen? Eller världen i stort? Kan vi kräva något av våra barn? Vad händer om vi gör det, på gott och ont? Är skyldigheter och ansvar alltid motsatsen till frihet hos både vuxna och barn? Vi undersöker begreppet barn och hur vi ser på barns roll i samhället.

Träffarna leds av Ellen Jacobsson och arrangeras i samarbete med ABF och Svenska sällskapet för filosofisk praxis.
  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 5 februari 2018.