Gå till innehåll

Religion, psykologi, pedagogik

odla trädgård perenner

Hur man läser Koranen: Tajweed (Termin 1)


Vill du lära dig hur man läser, uttalar och reciterar Koranen, samt mer om Tajweed-reglerna som styr hur Koranen ska läsas rätt?

Det här är en studiecirkel som vänder sig till dig som har avslutat den grundläggande nivån eller har motsvarande förkunskaper i det arabiska uttalet. Fokus ligger på uttals- och läsregler, det vill säga ej på innehåll eller tolkning. Cirkeln vänder sig till dig som är kvinna och behärskar svenska språket.

På Tajweed-nivån lär vi oss introduktionen till Tajweed och Tarteel-al-koran. Upplägget tar upp de avancerade reglerna för att läsa Koranen på rätt sätt, det som kallas för "Tajweed". Följande Tajweed-regler tas upp under cirkeln: Makharij, Noon sakin, Meem sakin, Sifaat, Al-Modood, waqf wa ibtida samt de avancerade reglerna kring vanliga misstag som man gör i Tajweed.

Tillsammans med cirkelledaren kommer vi att med hjälp av de Tajweed-regler som vi lär oss under cirkeln att öva på de sista 30 korta surorna från Juzz Ammah och memorera de tio sista surorna i Koranen.

Vårterminen startar i Botkyrka lördagen den 13 januari, med en introduktionsträff kl 15.00.

Välkommen med din anmälan!

Pris 770 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 18 januari 2018.

Fakta

Startdatum: 13 januari 2018

Veckodagar: Lördag(ar)

Tidpunkt: 15.00 - 16.00

Antal tillfällen: 22

Arrangör: ABF Botkyrka-Salem

Cirkelledare: Shahina Rahman

Plats: ABF Botkyrka-Salem, Mode 2 Styrelserummet
Hallundavägen 26, 14501, NORSBORG

Arrangemangsnummer: 15900


Visa större karta