Gå till innehåll

Kvinnodagsfirande i Hallunda

  • Tisdag, 15 mars 2011

Tisdagen den 8 mars var det internationella kvinnodagen och det firades med pompa och ståt hos Assyrien kulturcenter i Hallunda.

 Arrangörerna var ABF, Assyrien kulturcenter, Verdandi, Filippinska kultur- och fritidsföreningen, Botkyrka kvinnocenter, Assyriska familje- och kulturföreningen, Kvinnojouren Regnbågen, S-kvinnor i Botkyrka samt föreningen Varken hora eller kuvad.

Klockan 17:30 slogs portarna upp och alla besökare bjöds på kaffe och kaka som föreningarna bakat. Lokalen fylldes på efterhand och när nio-åriga Tibelia från AKV först ut på scenen uppträdde med sin rockring var det runt åttio personer som satt bänkade inför kvällens program.

Konferencieren Åsa Wiese från ABF presenterade nästa punkt på programmet som var assyrisk folkdans framförd av fem tjejer som till folkets jubel visade upp sina välrepeterade alster.

Därefter var publiken i form att lyssna på riksdagsledamoten Christina Zedell (S) som var årets talare. Christina berättade om sin politiska bana och poängterade hur viktigt det är att man tror på vad man själv tycker och känner. Hon utmanade alla kvinnor på plats att ta med sig en väninna till ett möte arrangerat av Socialdemokraterna där för deltagarna viktiga och angelägna frågor ska diskuteras.

Sist ut var musikgruppen Fågel Roc med Nadia Louis i spetsen som bjöd på orientaliska rytmer med text både på svenska, assyriska och engelska. Efter några låtar kunde inte publiken hålla sig längre utan struntade i blygsel och hängav sig i dansens virvlar.

Det var en lyckad och trevlig dag.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 15 mars 2011.