Gå till innehåll

ABF Botkyrka-Salem söker ny ombudsman

  • Onsdag, 5 november 2014

Gör en annan värld möjlig.
Vi söker en Ombudsman/verksamhetschef som kan leda ABF Botkyrka-Salem genom spännande utmaningar.
ABF är Sveriges största studieförbund, och första – grundat 1912. 1923 etablerades ABF Botkyrka-Salem och är också störst i dessa två kommuner. Sammanlagt finns det ca 95 000 invånare i avdelningens upptagningsområde. Det finns stora utmaningar för folkbildningen och ABF att ta sig an då befolkningsstrukturen är vad vi beskriver som ”Långt ifrån lagom”.

Ditt uppdrag
ABF Botkyrka-Salem har en mycket viktig roll som folkbildare i Botkyrka och Salem. Vår verksamhet präglas av ca 100 medlems- och samarbetsorganisationer med stor social spännvidd och mångfald. Fritidsgårdarna i kommunen är en del av den verksamhet som vi bedriver. Vi driver också sedan 30 år tillbaka scenskolan FEJM. Avdelningen har även en omfattande kultur- och pensionärsverksamhet samt en stor ungdomsverksamhet, speciellt inom dans och musik. Vi är en avdelning som har behov av och är i början av en en utveckling till fler verksamheter som kan ge ytterligare aktiviteter och intäkter för att göra det möjligt för människor att förändra – utveckla sina egna liv.  

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
Du som får förtroendet ska ha en förankring i folkrörelsearbetet och dela arbetarrörelsens idé och värdegrund. Lika självklart ska du ha arbetsledarerfarenhet med goda vitsord, kunskaper i ekonomi och erfarenhet av att axla ett fullt ekonomiskt ansvar.

Som ombudsman/verksamhetschef kommer du att behöva arbeta både kreativt och med en god struktur. Din framgång i denna yrkesroll bygger mycket på din personlighet. Därför ska du vara trygg, stabil, social, utåtriktad, lyhörd och flexibel i ditt sätt. Att du är utvecklingsorienterad, har en god analytisk/strategisk förmåga och hög integritet är andra kvaliteter som är viktiga i ditt uppdrag.

Ansökan och frågor
Vi vill ha din ansökan senast den 30 oktober 2014 via e-post till ordförande Shafqat Khatana till shafqat.khatana@abf.se

 Frågor besvaras av Ordförande Shafqat Khatana e-post till shafqat.khatana@abf.se.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 5 november 2014.