Gå till innehåll

En lyckad 8 mars

  • Tisdag, 12 mars 2013

Årets 8-marsfirande höll måttet och mycket mer därtill när det gick av stapeln på BoCenter i Norsborg. De var en kväll av glädje, debatt, vilja och entusiasm.

Kvällens konferencier Carina Olsen ledsagade publiken genom kvällens program och inledde med en tyst minut för alla kvinnor som fallit offer just för att de var kvinnor.
Arrangörsgruppen hade bestämt att årets tal skulle handla om 8 mars – historiskt, politiskt och även med en vision om framtiden. Helin Güler Gül och Amineh Kakabaveh fick uppdraget och argumenterade, informerade och pushade kvinnorna och männen som fanns i publiken.
Publiken var på hugget och ömsom opponerade sig ömsom applåderade och jublade under talen.

När det dök upp en lucka i programmet fylldes den genast av spontandans som lite motvilligt avslutades för att ge scenen till den Bolivianska dansgruppen Fuerza de los Andes.

Det hembakta brödet, kakorna och kaffet, som föreningarna bjöd på, hade en strykande åtgång och när det var dags för sista programpunkten med musikgruppen Fågel Roc fanns det bara smulor kvar. Men vad gjorde det när alla var uppe på dansgolvet och njöt av bandets orientaliska rytmer.

Vi som arrangerade dagen var: ABF, Assyrien kulturcenter, Assyriska kulturföreningen, Verdandi, Inanna familjeförening, Varken hora eller kuvad, S-kvinnor i Botkyrka, Botkyrka kvinno- och tjejjour, Filippinska kultur- och fritidsföreningen, Projektet kvinnor i centrum och Hallunda - Norsborgs föreningsråd.

Det var en dag över förväntan.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 12 mars 2013.