Gå till innehåll

Femkamp – en dag för ett jämställt Botkyrka

  • Torsdag, 15 mars 2012

Femkampen den 10 mars - en stor lyckoträff.

Lördagen den 10 mars, i anslutning till internationella kvinnodagen, arrangerades Femkamp – en dag för ett jämställt Botkyrka i Botkyrka konsthall och Tumba bibliotek.

200 personer i alla åldrar kom för att delta i arrangemanget, som bland annat bjöd på allt ifrån panelsamtal om gräsrotsfeminism och kvinnor utanför arbetsmarknaden, granskning av kommunens budget ur ett jämställdhetsperspektiv, serietecknarworskhops, diskussioner om surrogatmödraskap,  prostitution och feminismer inom konsten till praktiskt feministiskt självförsvar, musikverkstad och samtal om maskulinitet.

 Dagen avslutades med en scenisk läsning av den dokumentära pjäsen Seven, som bygger på intervjuer med sju kvinnorättskämpar från Guatemala, Nordirland, Ryssland, Nigeria, Afghanistan, Pakistan och Kambodja. I Botkyrka lästes Seven av lokala kommunpolitiker, Kurdo Baksi och artisten Nabila.

 Det var första gången som Femkamp arrangerades i Botkyrka, men förhoppningen är att det ska bli ett återkommande evenemang. I år var Femkamp ett samarrangemang mellan ABF Botkyrka-Salem, Botkyrka tjej- och kvinnojour, Machofabriken, Verdandi, Assyrien kulturcenter, Filippinska föreningen, Popkollo, Tir, Varken hora eller kuvad, Sveriges kvinnolobby, Botkyrka kommun, Botkyrka konsthall och Tumba bibliotek.

/Rebecka Hagman

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 26 mars 2012.