Gå till innehåll

Loreen ger oss glädje

  • Torsdag, 31 maj 2012

Så kom hon då hem hon Loreen efter segern i Europeiska Melodifestvalen. Läs Knut Karlssons kåseri.

·         Hötorget fylldes i går av glada stockholmare. Loreen visade sig från taket av Sergelteatern. Hon sjöng också vinnarlåten.
Eufori.

Eufori betyder välbefinnande. Befunnit sig väl har väl Loreen gjort hela tiden efter den överlägsna segern i lördags kväll. Eufori betyder också stark lyckokänsla. Hon befinner sig säkert i en stark lyckokänsla nu. I den lyckokänslan verkar en stor del av svenska folket också befinna sig. Lyckokänsla behöver vi svenska folk vara i. Inte bara en tid nu.
Tack Loreen.

Hockey- och fotbollslag har hyllats av sina supportrar på Sergels torg i Stockholm och på andra platser i stan. Vem minns inte när vi firade fotbollslandslaget som hade grävt guld i USA. Det blev inte guld där men det blev brons. Bronslaget gav svenska folket glädje. I varje fall gladde de oss som gillar fotboll.

Vi behöver uppleva glädje. Ofta. Vi behöver uppleva glädje varje dag av livet. En och En av oss. Två och två och många med många. Loreen har gett oss glädje. Inte bara för sin prestation att vinna tävlingen utan också för att hon är en underbar kvinna. Hon förde fram Enkelheten. Mänskligheten och Livsglädjen. Hon är en bra förebild för medmänsklighet.

Det var inte tekniken på scenen med bomber, blixtar, dimmor och ljusslingor i massor som vann. Det var inte fyrverkeri omkring henne som gav henne segern. Det var inte sexutstrålande bilder på en sexig kropp med genomskinliga kläder som sändes ut från scenen när Loreen uppträdde. Det var en barfotadansande människa som vann. Enkelheten och konsten vann guld.

Loreens uppträdande var nytt. Många artister sjunger, dansar en stund, låter musiken ljuda utan sång, sjunger igen. Loreen var ett med sin konst. Sången musiken dansen var artisten och människan Loreen i ett. Hon sjöng och dansade i samklang.
Hon var sin konst.

Vi får hoppas att en ny epok startar i underhållnings- och Melodifestivalbranschen. Jag hoppas att en ny epok också startar i övriga livet så att det äkta och enkla får stiga fram och gå i täten in i framtiden. Det är inte människans yta som är viktigast. Det är innehållet.
Det är inte egoismen som skall visa vägarna in i framtiden. Det är människokärlekens ljus som skall lysa oss framåt.

Vi har sett och ser egoismens skadeverkningar i vårt samhälle. Egomänniskor har skapat osympatiska rum omkring sig. Egomänniskor har tagit till sig -och åt sig - utan åtskillnad. Ingen bryr sig om barnfattigdom i egoisternas riken?

Egoismens budskap har spritts in i regering och riksdag. Många där har förgiftats. Därför får vi fler och fler fattiga barn i vårt land. Rika Sverige får fler och fler fattiga barn.
Så är det.
 
-Jag känner glädje och tacksamhet över att så många kommit för att hylla mig, sa Loreen i går kväll från Sergelteaterns tak.

Och folket jublade och gladde sig.
Må glädjen i vårt land leva länge.

/Kn
Knut K

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 31 maj 2012.