Gå till innehåll

ABF Kultur och bildningscenter

ABF Kultur - och bildningscenter är en lokal mötesplats i Vårby Gård som är öppen för allmänhet och föreningsliv. Vi samverkar med ett 20-tal lokala interkulturella föreningar och ett flertal externa aktörer. Vi bedriver studiecirklar, föreläsningar, kulturdagar m.m. och hyr även ut konferenslokaler.

Dans Nationaldagen

Föreningar och samarbetspartners
Tillsammans med föreningar och samarbetspartners vill vi skapa ett bättre lokalsamhälle i Vårby Gård. Våra föreningar bedriver en bred verksamhet genom studiecirklar och kulturarrangemang inom vitt skilda områden som språk, samhällsfrågor, dans, musik, sång, konsthantverk m.m. Våra samarbetspartners är bl.a. kommunen, biblioteket, Arena 143, Familjecentralen och Balder. Tiilsammans arrangerar vi varje år Nationaldagsfirande den 6 juni.

Arbetsmarknadsprojekt
I samarbete med Arbetsförmedlingen bedriver vi verksamhet för målgruppen långtidsarbetslösa vuxna. Vi erbjuder arbetsträning/praktik inom café, språkträffar och vaktmästeri.

Yalla trappan i Vårby gård
Tillsammans med Coompanion Stockholm, ByggVesta och Blå vägen driver vi ett projekt kallat Yalla trappan. Projektet finansieras av Tillväxtverket och syftar till att stötta och hjälpa nyanlända och långtidsarbetslösa att starta och driva ett arbetsintegrerande socialt företag. Vår målsättning är at deltagarna ska starta ett café i Vårby gård.

Välkommen hit! - för dig som är ny i Sverige
Med folkbildningen som metod får du snabbt lära dig grunderna i svenska språket.

Språkträffar för asylsökande
Svenska från dag 1 och Vardagssvenska, från nivå nybörjare till avancerade. Grupper på dagtid. Kontakta oss för anmälan!

Språkcafé
På onsdagar kl. 13.00-15.00 är vårt café ett språkcafé. Du som är nyanländ, asylsökande eller bara vill öva på att prata svenska är välkommen att samtala med våra svenska volontärer. Öppet för alla!

Kör i Vårby Gård
På torsdagar kl. 18.00-20.00 träffas kören i Vårby gård. Kören vänder sig till både nyanlända och etablerade svenskar. Syftet är att lära känna varandra, att mötas i sången, att ha roligt och att få nya vänner. Ingen sångvana krävs. Kören leds av Anna-Kerstin Andersson.

Creative Vårby - ungdomsverksamhet på eftermiddagar och lov
För barn och ungdomar från 10 år har vi kreativa verksamheter inom t.ex. dans, teater, musik och skapande. Verksamheten sker vissa eftermiddagar och skollov och bedrivs med stöd av Huddinge kommun. Alla aktiviteter är kostnadsfria. Kontakta Ramona
mob: 072-293 00 67 eller ramona.pazanin@abf.se för mer information och program.

Café
ABF Kultur - & bildningscenter bedriver caféverksamhet dit du som besökare kan komma och dricka kaffe och äta hembakat till ett förmånligt pris. Vi tar även emot beställningar på lättare luncher, fika, tårtor osv. Kontakta Therese mob: 072-942 40 88 för aktuella erbjudanden och priser.

Lokaler
Vi hyr ut mötesrum till föreningar, företag och grupper. Lokalerna är ljusa, fräscha och välutrustade med nära anslutning till buss/t-bana. Mötesrummen finns i flera olika storlekar - från små grupprum till stor konferenslokal. De kan bokas för möten, konferenser, kurser och utbildning.

Fika och lättare förtäring kan beställas i caféet. Kontakta oss för priser. Vi hyr ej ut lokaler för privata ändamål som fester, dop och kalas.

Egna idéer
Har du egna idéer - studiecirklar, projekt, föreningar eller liknande? Kontakta oss, vi kan hjälpa dig att göra idén till verklighet!

Kontakt 
ABF Kultur och bildningscenter, Vårby Allé 22, Vårby gård.
E-post: kbc.varby@abf.se.
Tel: 070-977 40 78
Anmälan till våra cirklar görs till ABF Huddinge, tel: 08-774 02 70.
För frågor om vår verksamhet /projekt, kontakta Natte Högberg: natte.hogberg@abf.se eller 08 - 774 05 51.
ABF Kultur- och bildningscenter på Instagram.
ABF Kultur- och bildningscenter på Facebook.

 

 


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 2 oktober 2017.