Gå till innehåll

Utställning: Sveriges seriehistoria från 1700-talet till idag

Sveriges seriehistoria
Tid: Måndag 6 november 08:00 - 20:00
Lokal/sal: ABFs Studiehem, Galleriet
Adress: Kommunalvägen 26, 14161, HUDDINGE
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 95761

Sverige har en anrik och intressant seriehistoria som sträcker sig över århundraden och omfattar allt från enkla skämthistorier till intrikata serieromaner. I denna utställning kan du följa hela den spännande historien i kronologisk ordning – från 1700-talets konstnärliga experiment till 2000-talets svenska serieunder. ”Sveriges seriehistoria” är berättelsen om de serier som getts ut och lästs i Sverige, men det är också historien om de svenska konstnärer och författare som arbetat med serieformen. I utställningen kommer du att få ta del av båda dessa perspektiv av seriemediets historia.

Varje vepa utgår från en avgörande epok i historien, baserad på en specifik publiceringsform eller dominerande genre. På samma gång presenteras några av de mest inflytelserika svenska serieskaparna från perioden med exempel på deras seriekonst.

”Sveriges seriehistoria” ger betraktaren en föreställning om vad svenska serier är och har varit genom historien. Förhoppningsvis ger utställningen även inspiration till att läsa många av de fantastiska svenska serier som har skapats de senaste 300 åren. Utställningen arrangeras av Seriefrämjandet och Svenskt Seriearkiv.

Utställningen pågår mellan 6 november - 1 december.

Fri entre! Varmt välkomna!

Öppettiderna för ABF:s konstgalleri på Kommunalvägen 26 är följande:
Måndag-torsdag kl. 08.00-20.00
Fredag kl. 08.00-15.00
Stängt på helgerna

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 30 juni 2017.