Gå till innehåll

Dans, teater, scenkonst

/ImageVaultFiles/id_326/cf_77/Scen_med_gr-n_rid-.JPG

Egyptisk magdans tema oriental med slöja, fortsättning medel, HT-17, centrala Huddinge

Fortsättning medel är en kurs som under höstterminen kommer ha temat ”Oriental med slöja”. Att dansa med slöja är ett inspirerande och vackert sätt att rama in dina rörelser, skapa vackra former i luften och att med mycket känsla och glimten i ögat fånga din publik.

Orientalisk dans sägs vara den äldsta dansformen i världen, med rötter ända i faraonsk tid. Den dansas i hela arabvärlden, men stilen varierar något mellan olika länder. På ABF möter du den egyptiska stilen. I magdansen, som den populärt kallas, använder man hela kroppen, men med extra fokus på höftpartiet. Även överkroppen (inklusive axlar, armar, händer och bröstkorg) används mer än i de flesta andra danser. Dansen innehåller både rörelser som utförs på stället och förflyttningssteg. I den orientaliska musiken ingår många spännande rytmer, och många olika slags musik, exempelvis oriental, shaabi, baladi, tablasolo, saidi, pop m. fl. När man blivit lite mer avancerad kan man i vissa av danserna använda attribut som t.ex. slöja, käpp eller fingercymbaler. Lektionen innehåller uppvärmning med isolationsövningar och styrka för mage, rygg och bål, träning av dansrörelser och kombinationer framför spegeln och på diagonalen, samt en koreografi. Dansen ger en vacker hållning, mjukare kropp och är stärkande för både kropp och själ.
Lärare: Annelie Hultvi, professionell magdansös med pedagogisk utbildning och medlem i dansgruppen Nefertari (läs mer på www.anneliehultvi.com).

Pris 2160 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 4 oktober 2017.

Fakta

Startdatum: 3 september 2017

Veckodagar: Söndag(ar)

Tidpunkt: 19.30 - 21.00

Antal tillfällen: 12

Arrangör: ABF Huddinge Allmänna

Cirkelledare: Annelie Hultvi

Plats: ABF:s lokal Fullersta, Dansstudio
Fullerstatorget 16, 14135, HUDDINGE

Arrangemangsnummer: 95046


Visa större karta