Gå till innehåll

Pressmeddelande: 29 november - 10-årsjubileumsrevy för ABF:s teatergrupper med funktionsnedsättning

  • Fredag, 6 november 2015

PRESSMEDDELANDE
Teatern där alla får stå i rampljuset firar 10 år med en jubileumsrevy!

Söndagen den 29 november kl. 15.00 är det hög tid att slänga ut konfetti och ge stående ovationer. Då bjuds det på en 10-årsrevy med ABFs teatergrupper som består av barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Jubileumsrevyn visas i Blå salen på ABF-huset i Huddinge, Kommunalvägen 26. Det är fri entré!

– Revyn handlar om allt som händer på en teater. Att man får göra saker som man kanske inte alltid bör göra i verkliga livet. Det blir också en del tillbakablickar med sång, dans och mycket musik, berättar Gunilla Wester som har varit ledare inom teaterverksamheten sedan starten.

Det var i samband med att teaterledarna Gunilla Wester och Sebastian Willnerth träffades på en teaterkurs 2005, som ett frö till en regelbunden teaterverksamhet för funktionshindrade började gro. Samma år drog dessa eldsjälar, i samarbete med ABF Huddinge, igång sin teaterverksamhet. Vid starten anslöt sig 10 barn och av dessa är tre personer fortfarande aktiva i teaterverksamheten. Den första föreställningen som sattes upp var Peter Pan. Sedan dess har olika föreställningar avlöst varandra. Publiken har fått möta färgstarka karaktärer som Pippi Långstrump och James Bond.

– När vi bestämmer vad vi ska ha för tema så utgår vi mycket från deltagarnas intressen och önskemål. Vi skriver ett stolpmanus och jobbar tillsammans fram en föreställning genom att se till deltagarnas olika personligheter och ändrar i manuset hela tiden tills det känns bra, säger Gunilla Wester.

Under åren har fler deltagare tillkommit och ålderspannet har ökat. Idag är tre studiecirklar igång. Varje sommar arrangeras även ett teaterläger där lekfullheten står i fokus och där teaterövningarna avslutas med en föreställning. Teaterverksamheten är inte bara rolig för deltagarna utan leder också till ett utvecklande av olika färdigheter. Den kreativa processen bidrar till både en personlig utveckling och skapar ett socialt sammanhang där fantasi, skratt och skaparglädje är naturliga ingredienser.

– Det är fantastiskt att se hur deltagarna utvecklas genom teatern. En person som från början är väldigt blyg står efter ett tag och pratar fritt i mikrofonen inför en stor publik. Det är också härligt att se vilken kompisanda som växer fram mellan deltagarna, avslutar Gunilla Wester.

För mer information kontakta:

Gunilla Wester, Cirkelledare för teaterverksamheten med barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.
Mobil: 073-500 90 65, E-post: gunilla_wester@hotmail.com

Patrick Lundström , Verksamhetsledare ABF Huddinge.
Mobil: 070-107 65 37 E-post: patrick.lundstrom@abf.se

Se pressmeddelandet i större format här.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 16 november 2015.