Gå till innehåll

Besök av två spännande författare: Birgitta Backlund och Pia F Davidson

Tid: Torsdag 30 november 19:00 - 20:00
Lokal/sal: Scandic Star Hotell
Adress: Aniaraplatsen 8, 19121, SOLLENTUNA
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 102407
Besök av två spännande författare: Birgitta Backlund och Pia F Davidson.
Torsdagen den 30 november, som också är avslutning på höstsäsongen får vi besök av två spännande författare.
Birgitta Backlund som talat hos oss en gång tidigare är i dag 73 år. Hon debuterade vid 67 års ålder under författarnamnet Birgitta Andersson med den självbiografiska romanen Blondie. I den berättade ”Sveriges gangsterdrottning” om 16 år på olika institutioner, om övergrepp, prostitution och narkotikamissbruk. Boken blev en succé och har sålt i närmare 100 000 ex. 2016 kom mustiga berättelsen Lustans Tivoli som handlar om en sjuttioårig kvinna, om ohämmad kåthet, het passion, besinningslös förälskelse, osannolik vänskap och om innerlig kärlek. Boken skrevs mest som en protest mot att alla kvinnor i den erotiska litteraturen var så unga och vackra. Hon ville lyfta fram att även äldre kvinnor kan uppleva kåthet, passion och kärlek. Birgitta har medverkat i femton novellantologier. Under 2017 släpptes hennes tredje roman Besatt.
Pia F Davidson kommer från Stockholms förorter och har en bakgrund inom detaljhandeln. Hon började skriva efter det att hon fyllt femtio och har hunnit med tre skönlitterära böcker – Så tuktas en svinpäls, I likets vänkrets samt Vänner i nöd, vänner i död som släpptes i augusti. Trilogin handlar om tre kvinnor som tröttnat på att vara offer och tar tillbaka sina liv.
Skönlitterära författarsällskapet Stockholm Nord håller sina föreläsningsaftnar klockan 19 varje torsdag under höstsäsongen, fram till den 30 november, på Scandic Hotell i Sollentuna. Föreläsningarna är öppna för allmänheten och inträdet fritt

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 11 september 2017.