Gå till innehåll

Nyhetsbrev december 2011

Gott nytt år från ABF Norra Stor-Stockholm

Ett år är snart till ända. Det har varit ett omtumlande år på många sätt. Den arabiska våren blev början på ett år i motståndets och revolutionernas tecken och än är det inte över. Protesterna från Occupy-rörelsen hörs ännu och över hela världen höjs röster mot orättvisor och förtryck. Sommarens byttes mot mörker efter terrorattentaten i Norge där så många unga människor miste livet.

På senare tid har konsekvenserna av orimliga utförsäljningar visat sig i form av gamla och sjuka som fått lida när vinstdrivna företag misskött sina uppdrag.

Allt detta och mycket mer väcker ilska, men vi låter det inte stanna vid det. Den ilskan vi känner kan bli energi att använda i den fortsatta kampen mot orättvisor, för ett samhälle där alla får plats och ingen behöver vara fattig eller diskriminerad. Vårt vapen är folkbildning!

Visionsdag

Den 2 februari 2012 hälsas alla medlems- och samverkansorganisationer välkomna till en kväll om vår vision och framtida roll i samhället och människors liv. Se bifogad inbjudan och mer information.


Jubileumsåret

Nästa år fyller ABF som bekant 100 år. Det kommer innebära en hel del aktiviteter både i vår avdelning och i hela landet. Det centrala firandet äger rum i juni på flera platser i Stockholm. Mer om jubileumsåret och information kopplad till detta finns att läsa i de bifogade filerna.


Studieprogram 2012      

Under vecka 2-3 kommer ABF Norra Stor-Stockholms studieprogram att delas ut till hushållen i våra kommuner. Programmet innehåller en mängd cirklar och kurser, allt från klassiker som vävning, språk, sticka raggsockor och akvarell till nyare inslag som dumplings, grafittimålning i dator och mediekritik. Dessutom finns våra temasatsningar Läslust och Feministisk mötesplats med i programmet med en rad föreläsningar, författarträffar och cirklar. Missa inte heller vårens cirkelledarutbildningar. Allt kommer dessutom ligga på hemsidan www.nss.abf inom kort. Välkommen tillbaka i vår!


E-sportförbundet, nytt ABF-samarbete!

ABF och Svenska E-sportföreningen (SESF) har tecknat en överenskommelse om ett gemensamt treårigt utvecklingsprojekt. Det handlar om att ta fram studiematerial, utbilda cirkelledare och handledare samt att administrativt bistå föreningen i ett uppbyggnadsskede. Svenska E-sportföreningen är en ideell förening som verkar för att främja e-sport. Målet med föreningen är att på sikt etablera ett svenskt föreningsliv kring e-sport och klubbar. Idag spelar den stora majoriteten av alla ungdomar mellan 15-24 år dataspel. Dataspel är därmed ett av de största gemensamma intressena bland ungdomar.

Målet med överenskommelsen är att stödja och utveckla en folkrörelse i vardande, och stärka dess bildnings-, kultur- och studietradition.  ABF kommer bland annat att genomföra cirkelledarutbildningar och handledarutbildningar för SESFs medlemmar.


ABF Norra Stor-Stockholm söker ny ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig sökes till ABF Norra Stor-Stockholm med placering i Sundbyberg. Sista ansökningsdag 120103. Vi tar löpande emot ansökningar och bokar intervjuer, så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.