Gå till innehåll

Nyhetsbrev januari/februari 2012

Ljusare tider

Det är fortfarande mörkt på morgnar och eftermiddagar, men det har vänt och snart kommer ljuset tillbaka. Eller? Vi är många som upplever att tiderna blir allt mörkare trots den stundande våren. Ökade klassklyftor, barnfattigdom, rasism och ojämställdhet är några av de saker som vi på ABF arbetar dagligen för att motverka. Och störst skillnad gör vi om vi är många som kämpar. Vilken fråga är viktigast i din förening och hur arbetar ni för ett bättre samhälle? Kan vi på ABF stötta er i kampen? Hör av er till oss. Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!

Vem blir årets stipendiat?

Vem får årets ABF-stipendium för insatser inom folkbildning och/eller kultur?

Utmärkelsen är årligen återkommande och tilldelas den/dem som gjort en viktig insats inom folkbildning och/eller kultur i ABF Norra Stor-Stockholm, under 2011. Stipendiet kommer att delas ut vid avdelningens årsmöte den 21 april, i Märsta. Nomineringar, med motivering, skickas per e-post senast den 20 februari till Petra Segerberg, petra.segerberg@abf.se.


Jubileumsåret

Det har inte undgått någon att ABF fyller 100 år 2012. Vi på ABF Norra Stor-Stockholm kommer att fira detta hela året genom det vi kan bäst, folkbildning och kultur. Här finns vårens 100-årsprogram för ABF Norra Stor-Stockholm samlat. Det centrala firandet inträffar 11-16 juni i Stockholms innerstad. 


Studieprogrammet

Under vecka 2 delades programmet ut till hushållen i ABF Norra Stor-Stockholms kommuner. Har du inte nåtts av programmet? Kontakta gärna oss så kan vi meddela detta till distributören. Alla cirklar ligger även på www.nss.abf.se och programmet finns att hämta på våra expeditioner. Här finns även foldern ”Inspireras i ABF Norra Stor-Stockholm” som innehåller föreläsningar och andra kulturprogram samt Seniorakademins folder.

Studieprogrammet våren 2012 innehåller mycket välbekant, men också några nyheter. Vad sägs till exempel om 5 filmer 5 ismer – en cirkel som går igenom olika politiska och filosofiska inriktningar utifrån film, Att överleva en zombiekatastrof – fortsättning, Alla kan göra TV, Graffiti Studio – graffiti i datorn, Rock- och pophistoria eller Dumplings. För att särskilt uppmärksamma att ABF fyller 100 i år har vi plockat upp några gamla godingar som Knyppling och Sticka raggsockor. Missa inte heller 100 år av läsning där vi läser oss igenom de senaste decennierna.

Så varmt välkommen till vårens cirklar!


Nytt studiematerial om mediekritik

Vem bestämmer vad du tänker heter ABFs nya studiematerial i mediekritik. I materialet ingår Utbildningsradions filmer Medialized samt texter skrivna av medarbetare på institutionen för journalistik, medier och kommunikation samt institutionen för reklam och PR på Stockholms universitet. Redaktör för materialet är Rebecka Bohlin


ABF Norra Stor-Stockholm får ny ekonomiansvarig

I vår går Monica Strömberg i pension efter många års arbete med ABFs ekonomi. Hon ersätts av Leif Jansson, som har erfarenhet av ekonomiarbete i från flera olika organisationer och bland annat har arbetat med att hjälpa styrelsemedlemmar i bostadsrättsföreningar med deras ekonomi.