Gå till innehåll

Nyhetsbrev juni 2012

Sommar och jubileum

Nästa vecka firas ABF stort i Stockholm. Tänk att Arbetarnas bildningsförbund hunnit bli 100 år! En pigg 100-åring på många sätt som ständigt utvecklas, men grunduppdraget är fortfarande detsamma som för hundra år sen, att sprida folkbildning och kultur till alla och i synnerhet till dem som har minst. Behovet av att motverka klassamhället har (tyvärr) inte upphört utan till och med ökat de senaste åren. Kom och fira i stan nästa vecka och hitta energi och inspiration till fortsatt kamp för ett rättvist samhälle!

100-årsveckan

Under jubileumsveckan bjuds mängder med aktiviteter. Det blir musik, prova på, seminarier, föreläsningar, dans, debatt, Forum:ung och mycket mer. Se hela programmet här>>

Vill du ha sällskap in till firandet? Kontakta din närmaste ABF-expedition. 


Var med och forma ABFs verksamhet

Som medlemsorganisation i ABF Norra Stor-Stockholm har föreningar rätt att vara med och påverka verksamhet, ekonomi och medlemsavgifter. I år sker detta genom särskilda möten i varje kommun där dessa frågor diskuteras.

Sundbyberg: onsdag 19 september

Upplands-Bro: torsdag 20 september

Upplands Väsby: onsdag 26 september

Sigtuna: tisdag 2 oktober

 Järfälla: tisdag 9 oktober

Vi välkomnar även föreningar med samverkansavtal som vill vara med och dela med sig av sina tankar och idéer. Särskild inbjudan skickas inom kort.


Enkät till föreningar, cirkelledare och deltagare

Under de kommande dagarna kommer en enkät att nå föreningar som samarbetar med ABF Norra Stor-Stockholm samt cirkelledare och cirkeldeltagare som verkar eller deltagit i verksamhet hos oss. Syftet med enkäten är att vi ska bli bättre på att göra verksamhet som människor vill ha, bättre på att ge service och bättre på att vara tillgängliga när vi behövs. Så om du nås av enkäten, var snäll och besvara frågorna och skicka tillbaka den till oss. Har du frågor kring enkäten? Kontakta sara.jagare@abf.se.


Verksamhet hösten 2012

Just nu pågår planeringen av höstens verksamhet för fullt. Som alltid erbjuder vi allmänheten en lång rad föreläsningar, studiecirklar och kurser. Vår katalog, Studieprogrammet kommer att finnas i tryckt format att hämta på våra expeditioner från och med vecka 33. Det kommer även föreläsningskatalogen och Seniorakademins folder.

Vill du inte vänta på katalogen för att se höstens utbud? Gå då in på www.nss.abf.se och kika. Redan nu finns en hel del av höstens cirklar där. Bara att anmäla sig!


Sommarstängt på ABF Norra Stor-Stockholm

Under veckorna 27 till 31 har vi liten eller ingen bemanning på våra expeditioner och den centrala växeln kommer att vara stängd. Varmt välkomna tillbaka efter sommaren.


Utställning: Graffiti av Maes

Just nu ställer vi ut verk av graffitikonstnären Maes i ABF-salongen i Sundbyberg. Missa inte dem. Målningarna fyller hela väggarna och för tankarna till muralkonst, en konstform som varit viktig för den politiska kampen. Utställningen pågår till 24 juni.