Gå till innehåll

Nytt från ABF Norra Stor-Stockholm

Så var den äntligen här, våren! Vintern har varit lång, mörk och kall och mycket händelserik. I världen fortsätter revolutionerna även om medias intresse mattats av. Kärnkraftsfrågan är högaktuell efter händelserna i Japan och utredning kring slutförvaring här i Sverige.

Vi på ABF Norra Stor-Stockholm vill gärna hänga med och bidra med olika perspektiv på aktuella händelser i världen. För att kunna göra det behöver vi er hjälp. Finns det någon fråga du skulle vilja belysa och diskutera i en cirkel eller föreläsning? Hör av dig till oss!

________________________________________

Vanja Edwinson, ny ordförande för ABF i Stockholms län

ABF i Stockholms län höll årsmöte den 26 april på ABF-huset i Stockholm och Vanja Edwinson, ordförande för ABF Norra Stor-Stockholm styrelse, valdes till ordförande.
________________________________________

Resväskan

Projektet Resväskan tar form. Följ projektet på bloggen som är under uppbyggnad eller kontakta Klara Lundholm, projektledare, om du vill veta mer, klara.lundholm@abf.se.
________________________________________

Nörden utvecklar folkbildningen

Under våren har en rad cirklar på temat ”Att överleva en zombiekatastrof” genomförts i Sundbyberg. Cirklarna har innefattat några föreläsningar som deltagarna tittat på gemensamt och som även sänts till andra ABF-avdelningar runt om i landet som också haft zombiecirklar hos sig. Den lärdom vi dragit av zombiecirkeln är att smala ämnen kan locka många, att sociala medier kan ha stort genomslag i marknadsföringen av cirklar och att tekniken kan bidra till ökad kvalitet. Är du sugen på att starta en ”nörd”-cirkel om ditt specialämne? Du är förmodligen inte ensam. Kontakta ditt närmsta ABF-kontor.
________________________________________

Kosafari!

På Hästa gård finns kor, hästar får och höns samt odling av havre, korn och dinkel. Klappa, titta, känn och lukta på livet på en lantgård!

TID Lördag 14 maj 13.20 – 16.30 , Buss avgår från Jakobsbergs centrum kl. 13.20 (max 38 personer) Hemresa kl. 15.30

Anmälan till ABF 08-505 868 40

eller

TID 12.30-16.00 med buss till och från Optimusvägen 12A

Anmälan till ABF, 08-505 868 70, helena.ahlqvist@abf.se

Medarr: Coop medlem Norrort
________________________________________

Feministisk mötesplats till Feministiskt forum

Den 7e maj är det Feministsikt forum på ABF-huset i Stockholm och Feministisk mötesplats kommer att vara där med seminariet Kvinnorna och revolutionen om kvinnornas roll i och efter revolutionerna, med fokus på Nordafrika/Mellanöstern. Hoppas att så många som möjligt kan komma och lyssna. Brantingsalen, ABF-huset, kl 12.30-13.30.

Om du har frågor om området eller vill ha mer information genom vår e-postlista, kontakta Eva Restrepo Ahrén, eva.restrepo.ahren@abf.se. ________________________________________

Tjejer, spela i band!

Är du tjej och vill spela musik? Kanske i band? Då ska du komma till vårt musikhus på Kvarnplan i Jakobsberg och testa instrument och sång och träffa andra som också vill spela. Du kan komma själv eller ihop med andra och du behöver inte kunna spela eller sjunga sen tidigare. (För tjejer från 13 år och uppåt) Det är gratis att vara med!

TID ördag 28 maj 10.00-14.00

VAR Musikhuset Kvarnplan, Jakobsberg. (gå upp från pendeln, station Jakobsberg, mot Jakobsberg västra och följ skyltarna)

OBS! Anmäl dig innan, gör det enkelt via telefon eller mail.

Helena Ahlqvist, 08-505 868 77, helena.ahlqvist@abf.se

Daniel Karbelius: 08-505 868 93, daniel.karbelius@abf.se
________________________________________

ABF-salongen

Den 7 maj kl 14.00 är det vernissage för silversmide på ABF-salongen i Sundbyberg. Det är Silversmidescirklarna som ställer ut sina alster. Kom och beundra de fantastiska föremålen och bli själv inspirerad att skapa. Utställning är öppen till den 14 maj.
________________________________________

Håll utkik!

Den 21 maj firas Söderhöjdsdagen i Järfälla traditionsenligt. Håll utkik efter info! Håll också koll på information om Latinamerikafestivalen senare i vår och sommarens kollo för barn som kommer att anordnas på ABF-terrassen. För mer information, kontakta ABF-expeditionen i Järfälla.
________________________________________

Aktuell utbildning – ABF satsar på klimatet med vuxna och barn

Vi på ABF vill visa att alla kan och har rätt att leva klimatsmart. Det kan både bli billigare och enklare i vardagen, dessutom får vuxna och barn tillfälle att göra något bra ihop. Med vårt nya cirkelmaterial kan vuxna och barn tillsammans lära mer om miljön på ett spännande och lustfyllt sätt.

Utbildningen riktar sig till dig som gått cirkelledarutbildning 1.

Ledare: Mirjam Lööf

TID Söndag 22 maj, 09.00-16.30

VAR Konsumenthuset Norrort, Optimusv. 21, Upplands Väsby

Arr nr: 30997

Utbildningen arrangeras i samarbete med: Coop medlem Norrort
________________________________________

Momsregler för ideella föreningar

Idag är ideella föreningar i Sverige befriade från moms. Det strider emot EU:s momsregler som kräver att Sverige tar bort momsbefrielsen för den ideella sektorn. I januari gjorde regeringen ett förslag till kompromiss till EU-kommissionen som går ut på att ideella föreningar som omsätter mindre än en miljon kronor om året även i fortsättningen ska vara momsbefriade. EU avslog det förslaget. Konsekvenserna av detta kan bli förödande för föreningar och de som deltar i deras aktiviteter. ABF uppmanar föreningar att beskriva hur förändrade regler drabbar verksamheten. Lär mer här http://www.abf.se/Global/ABF-enheter/F%c3%b6rbundsexpeditionen/Veckobrev/2011/16%20Kampen%20mot%20momshotet%20g%c3%a5r%20vidare%20_2_.pdf och skriv!