Gå till innehåll

Nyhetsbrev mars/april 2012

Våååååår!

En lång vinter tycks vara till ända och det ser ljusare ut på flera sätt. Vårblommor tittar upp ur marken, trottoarerna är sopade och snart kan vi lägga undan vinterjackan. Nu när det är lätt att ta sig ut och kvällarna är ljusa kan en föreläsningskväll sitta fint.

ABFs stora jubileumsfirande närmar sig med stormsteg. Firande kommer att äga rum den 11-16 juni på flera ställen i Stockholms innerstad. Vill du vara med och hjälpa till, eller vill du ha sällskap in till festligheterna? Hör av dig till oss så ordnar vi så att alla som vill kan vara med.

Årsmöte 2012

På lördag, den 21 april håller ABF Norra Stor-Stockholm årsmöte. För fullständigt program se bifogad fil. Väl mött på lördag!


Föreläsningar

Mats kamp av Mats Jonsson
Föräldraskapet, mansrollen och problemen med att få vardagen som småbarnsförälder att gå ihop, är ständigt aktuella debattämnen. I självbiografiska serieromanen Mats skildrar Mats Jonsson de här sakerna på ett lika roligt som smärtsamt självutlämnande vis. Fri entré
TID Onsdag 18 april 18:30 - 19:45
VAR ABF-Esplanaden 3C, Sundbyberg
MEDARR Sundbybergs Bibliotek och Kulturcentrum.

Hållbara hus och en hållbar stad
De flesta människor i Sverige bor i städer och städerna förväntas växa mycket de kommande decennierna. Men hur kan vi leva hållbart i staden, utan att tära på jordens resurser i onödan så att även våra barn och barnbarn kommer att ha tillgång till oförstörd natur och rena vattendrag? Kom och lyssna till ett samtal mellan Lars Andrén, författare till boken Passivhus – en handbok om energieffektivt byggande och Lena Dubeck från Delegationen för hållbara städer.
TID Torsdag 26 april kl. 18.00
VAR ABF Järfälla, Riddarplatsen 36, 6tr

För ett lättare liv i Sundbyberg: "Leva med födoämnesallergi eller intolerans"
Dietist Ylva Törner från Svenska Celiakiungdomsförbundet berättar om matöverkänslighet (med fokus på gluten- och laktosintolerans), ger praktiska tips på "bra" och "dåliga" produkter.
TID Tisdag 8 maj 19.00
VAR ABF, Esplanaden 3 C, Sundbyberg

Maria Sveland - Happy Happy - en bok om skilsmässa
Författaren Maria Sveland berättar om sin nya bok Happy Happy - en bok om skilsmässa.
Fri entré
TID Onsdag 9 maj 18:30 - 20:00
VAR Sundbybergs Huvudbibliotek, Järnvägsgatan 26
MEDARR Sundbybergs bibliotek, Kulturcentrum, Författarcentrum Öst och Feministisk mötesplats

Se fler föreläsningar och andra kulturarrangemang på www.nss.abf.se


Kurser under våren

Mindfulness och massage
Mindfulness handlar om sinnesnärvaro, att få ro i sinnet. Massage är ett suveränt verktyg för att få ro i kropp och själ. Tankarna är alltid i dåtid i framtiden. Kroppen är alltid här och nu. Vi startar med föreläsning den 16 april kl. 18.00 (Gratis) därefter studiecirkel under 3 måndagar 23 april, 7 och 14 maj.
Anmäl dig till ABF 08-505 868 40
3ggr/9 tim 500 kr Arr nr: 16654

Endagskurs: Dragking
Hitta din egen dragkingkaraktär! Vi undersöker maskulinitet med uttryck och attribut och leker med den manliga könsrollen. Kursen passar både män och kvinnor. Kursledare: Liv Elf Karlén.
TID Lördag 5 maj 10.00 - 16.00
VAR Optimusvägen 12 A, Upplands Väsby
Pris 490 kr

 Se mer på www.nss.abf.se


Sommarlovskollo med Konstkolan: Skulpturverkstad
Är du sugen på att skapa med händerna under sommarlovet? På sommarlovskollo i Villa Skoga skapar och skulpterar vi tillsammans med Helena Åkerlund.
Inga förkunskaper behövs.
Plats: Villa Skoga Gamla Landsvägen 4 Kungsängen
Start: 21 juni
Anmäl dig till Helena Åkerlund 073-588 65 66


Nytt studiematerial: Arrangöra!
Är du en arrangör? Kanske har du inte sett dig själv som en arrangör, men om du arrangerat seminarier, spelningar, festivaler, föreläsningar eller andra evenemang är du faktiskt en arrangör. Nu har ABF tagit fram ett nytt material för blivande och befintliga arrangörer. Materialet fungerar utmärkt att använda i en studiecirkel och tar upp det mesta du behöver tänka på för ett lyckat arrangemang.