Gå till innehåll

Radikal 100-åring håller livat årsmöte

  • Onsdag, 18 april 2012

I år är det 100 år sedan som Arbetarnas bildningsförbund, ABF, grundades. Då var idén att alla skulle ha möjlighet att bilda sig och få tillgång till kultur, en idé som vi arbetar utifrån än idag. I samband med ABF Norra Stor-Stockholms årsmöte, lördagen den 21 april i Mor Johannes kyrka i Märsta blir det prisutdelning för särskilda insatser inom kultur och folkbildning och deltagarna kommer att  få ett mumsigt smakprov från avdelningens breda verksamhet.

Vad sägs till exempel om att få veta mer om de så populära zombiecirklarna, eller om Seniorakademins omtyckta verksamhet. Några av ABF Norra Stor-Stockholms samarbetspartners kommer också att vara på plats och visa upp sin verksamhet som Reumatikerförbundet, PRO och Sigtuna kulturförening. Det kommer förstås att bjudas på uppträdanden med såväl opera som dragspel och dans.

– Vi vill i samband med vårt årsmöte passa på att fira att ABF har funnits och verkat för allas rätt till bildning och kultur i 100 år! Vi vill visa upp vår och våra samarbetspartners verksamhet. På det sättet kan vi inspirera alla att fortsätta och jobba för 100 år till av folkbildning och kultur, säger Sara Jägare, ombudsman ABF Norra Stor-Stockholm.

Själva årsmötet går av stapeln mitt emellan uppträdanden och middag. Speciellet för detta årsmöte är att en vision kommer att antas. Vi delar även ut ett kulturpris som i år tillfaller Karen Mosen från Sigtuna kulturförening som får priset för sina insatser för att sprida kultur framför allt till och för kvinnor och ungdomar samt Herman Geijer, initiativtagaren till zombiecirklarna som har lett till att folkbildningen nått nya målgrupper och uppmärksammats på ett sätt som sällan sker. Sammanlagt är 55 ombud med rösträtt är anmälda till årsmötet och ytterligare ca 70 personer är anmälda som gäster. Efter årsmötet bjuds ombud och gäster på libanesisk middag. Dagen inleds 14.00, årsmötet hålls 16.00 och middagen startar ca 17.30.

ABF Norra Stor-Stockholm omfattar kommunerna Järfälla, Sigtuna, Sundbyberg, Upplands-Bro och Upplands Väsby. I samtliga kommuner finns studielokaler där det bedrivs studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang varje vecka.

För mer information om årsmötet eller för att beställa ABF Norra Stor-Stockholms verksamhetsberättelse, kontakta Petra Segerberg, petra.segerberg@abf.se, 08-505 868 15.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 18 april 2012.