Gå till innehåll

Musikverksamhet - DIY

Musikverksamhet Har du ett band, men ingen lokal eller har ni redan en replokal men vill ha stöd av ABF? Kontakta oss så hjälper vi till! Vi har dessutom en hel del intressanta cirklar och kurser man kan gå och har vi inte det som just ni behöver så kanske vi kan starta upp något tillsammans?

musik-hemsidan

Musikhus och replokaler
Våra musikhus finns i Järfälla och Upplands Väsby och rymmer sammanlagt 68 replokaler. En del är utrustade men i dem flesta så har banden sin egen utrustning. Vår replokalsverksamhet är något som ständigt ökar!

Egen replokal?
 Vi har även musikgrupper som har sin verksamhet i andra lokaler än våra. Om ni är ett band som har egen replokal så kan vi bland annat hjälpa er med att täcka vissa kostnader som ni har. Och är ni anslutna i ABF så kan ni också ta del av våra cirklar och kurser som innefattar en hel del bra ”know how” inom många musik-ämnen. Och glöm inte studion!

Cirklar och kurser
Vi har en hel del som du och ditt band kan anmäla er till och känner ni att ni saknar någonting så kan ni höra av er till oss, så spånar vi på det och ser om vi kan få till något. Kanske vill ni lära er om promotion? Underhåll av olika instrument? Hur man arrar en spelning? Listan kan göras lång. Slå en signal eller skicka ett mail!

Studio Kvarnplan
Vi kan erbjuda tider i vår inspelningsstudio i centrala Jakobsberg. Studion använder Cubase 5 som inspelningsprogram och Focusrite saffire 40 som ljudkort. Den har ett separat trumrum, sångbås, förstärkarbås och diverse effekter, både digitala i mjukvaran och analoga. De analoga effekterna finns att tillgå om man har kunskapen att koppla in dem, men i ursprungsläge är det okopplat för att göra det så enkelt som möjligt att komma igång med inspelningar.

Studio Kvarnplan
Priser för bokning av studion
1 vardagskväll 150:-
1 Helgdag 200:-
1 Hel helg (fre-sön) 500:-

Spelningar
Vi samarbetar med många föreningar och arrangerar olika konserter och evenemang, till exempel:  

Eargazm
Eargazm är en årligt återkommande rockkonsert för lokala band som är anknutna till ABF i Upplands Väsby.  

Spinnrocken – en musiktävling!
Sedan 2008 har vi arrangerat deltävlingar i Spinnrocken. I februari varje år hålls en final någonstans i Stockholms län. Spinnrocken är en tävling för osignade band i åldrarna 13-25 år. http://www.spinnrockentavlingen.se/  

Club 25:an
I samarbete med Studio Bro arrangerar vi spelningar flera gånger per termin.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 22 januari 2014.

Kontakta ABF Musikhus

DIY


Helena Ahlqvist
08-505 868 77
helena.ahlqvist(at)abf.se