Gå till innehåll

Kulturkalender hösten 2017

Klicka här, så öppnas kulturkalendern i ett nytt fönster! 

Två saker är väldigt bra med kultur. Minst.
En sak är att kultur låter oss resa till platser, råka ut för händelser och känna känslor som vi aldrig i livet vill vara med om ”på riktigt”. Upp med handen alla därute som verkligen skulle vilja vara med om evakueringen av Dunkerque!
    Böcker, filmer, musik och konst släpper in oss och låter oss få uppleva massor utan att vi behöver vara där och riskera liv och lem och mental hälsa.
  En annan bra grej med kultur är att vi får chansen att lära oss något nytt. Det kan vara något vi inte visste om Södertäljes historia, exempelvis hur viktig kanalen som skär genom stan egentligen har varit och fortfarande är. Eller så kan vi råka ut för någon som ser på saker på ett helt annat sätt än oss och levererar en ny infallsvinkel på något vi trodde vi visste allt om redan.
  Kultur gör att vi förstår oss själva bättre, vi förstår de andra bättre och vi förstår vår samtid och samhället vi lever i bättre.
  Till slut vill jag, som alltid, tacka för det fantastiska arbete som våra samarbetsföreningar lägger ner för att göra Södertälje till den kulturstad den är. Det är en ära att få samarbeta med er! 

Väl mött i höst!
Daniel Johnston
ABF Södertälje-Nykvarn


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 21 augusti 2017.

Höstens kulturprogram!