Gå till innehåll

Äntligen återkommer Blues Picknick!!

  • Måndag, 4 juni 2012

Blues Picknick var ett årligt återkommande arrangemang som lockade många Södertäljebor och på senare år även folk från andra kommuner. Det var en folkfest och man satt på filtar i gräset med sin picknickkorg och njöt av mat & dryck och härlig musik.

Blues Picknicken dog ut för några år, sedan kommunen ändrat på reglerna om alkohol på allmänna platser. Medhavd öl och vin fick inte tas in och inte fick man lämna öltältet för att sätta sig på sin plats.  Folk var arga! Då gick luften ur arrangörerna.

Efteråt startade debatten om att göra undantag. Och till sist kom det efterlängtade beslutet om undantag i vissa fall. Nu återgår vi till det ursprungliga som vi gjorde i början. Att ta med mat och dryck och ha PICKNICK i gröngräset en skön sommarkväll och lyssna på härlig blues. Ingen försäljning finns inom området.

Nytt är att ABF och Södertälje Jazz & Bluesförening är arrangörer och kommunen är med på annat sätt, bl.a. genom Torekällberg. Tack vare ekonomisk hjälp av Hyresgärsföreningen och LO-distriktet i Stockholms län vågar vi starta upp.

Medlemmar i Hyresgästföreningen och LO får 50 kr rabatt på biljettpriset. Tyvärr fungerar det enbart i Luna Biljettcentrum att hämta biljetter till rabatterat pris i förväg. Men det går köpa dem vid biljettinsläppet på Torekällberget.

Blues picknick den 16 juni!
Detta händer den 16 juni med start kl. 18.30 i Råby Hage på Torekällberget
18.30 – 20.30

Chitlin’ Blues Band med Magnus Calais.
http://www.myspace.com/chitlincircuit kan ni både läsa och lyssna på dem.

Blues 4u med Andreas Andersen
C:a 21-23
Gubbröra Blues Band bl. a. med Björn Aggemyr
Göran Wiklund med Big Tex Three med Stoffe på trummor.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 15 februari 2013.