Gå till innehåll

BLÅS PÅ DET ONDA

  • Onsdag, 17 oktober 2012

”Povel Ramel, den musik- och syftningsekvilebristiske underhållaren med sin ordkynniga penna, har fascinerat oss sedan länge. Under många års tid har han varit högproduktiv i sitt skapande och framförande av, under stundom, halsbrytande alster där man häpnar över fantasins oändliga svängar. Svänger gör det också om hans pianospel, för att inte tala om alla fantastiskt begåvade musiker, artister och skådespelare han haft med på sina föreställningar. Tjo, vad det var livat…”

Göran Wiklund och Erik Hansson har satt ihop ett program på ca 1 timme och valt att fokusera på den mjuka och stillsamma Povel Ramel. ”All galenskap, alla knäppa gubbar och galna infall är så intimt förknippade med hans egen person. Därför väljer vi att titta på den vackra och sinnliga Povel, som beskriver både personer och situationer med stor ömhet och otroligt vacker musik.”

”Povel Ramel omgav sig oftast med någon eller några begåvade kvinnor som gjorde starka avtryck. Vi har valt att ha med Barbro Hörberg på ett hörn. Hon är ibland Ramelsk i sitt sätt att skriva.” 

”Vi har tidigare haft glädjen och förmånen att få dyka ner i, och tolka, både Cornelis Vreeswijk och Evert Taube. Att få lägga till ytterligare en ikon ur den svenska musikkällan känns riktigt roligt.” 

”Blås på det onda” spelas lördagen den 27/10 klockan 15:00  i ABF-huset Torekällgatan 7 i Södertälje.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 15 februari 2013.