Gå till innehåll

Barrio Latino Blues

  • Torsdag, 6 september 2012

För tredje gången kommer detta heta band från Arizona till Södertälje (de var här 2005 och 2007). Ett superbra bluesband som tagit publiken med storm. Rekommenderar bluesälskare att komma och lyssna även om de är relativt okända i Södertälje. Aldrig någonsin har jag hört någon konsert få så mycket beröm av publiken. Senaste konserten klev en ung kille med trumpet upp och frågade om han fick spela med , vilket han naturligt vis fick. Bara det……..

Den spännande kombinationen av Texasblues kryddad med latinska influenser visade sig tilltala en publik som gillar en lite hetare anrättning. Dynamiken, spelglädjen och energin är på en nivå som få kan motstå. Här finns en stark doft av tex-mex och mexikansk folkmusik. Det handlar alltså om traditionell Texas blues som hettats upp med latinamerikanska kryddor till en oemotståndlig Latino Blues. Bandledaren Andy Gonzales är en mycket kompetent vokalist och han står också för de musikaliska arrangemangen. Men framför allt är han en basist …"som hanterade sin bas så hänsynslöst att folk bara skrek rätt ut!" Att gitarristen Leonard Tapia har Carlos Santana som förebild går inte att ta miste på. Men med imponerande teknik och känsla lotsar han oss igenom alla stilvarianter som det här fantastiska bandet bjuder på. Trummisen Robert Scott är en lysande bluesmusiker men uppväxt med latino. Hans självklara känsla för de latinamerikanska rytmerna gör att bandet svänger tyngre och hetare än någonsin.
Sångerska Jennifer Bone (tidigare Rico) kan av personliga skäl inte följa med den här gången. Men bandet är mycket kraftfullt och dynamiskt även på trio med sin mycket variationsrika repertoar.
Lyssna på: www.husbyblues.com
Pris: 150 kr, pensionärer och skolungdom 100 kr.
Boka plats, ABF telefon 08-554 424 30 eller via mail anneli.wikstrom@abf.se
Plats: ABF-huset, Nedre Torekällgatan 7 Södertälje

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 15 februari 2013.