Gå till innehåll

Årets kulturpristagare och årets folkbildare utsedd under årsmötet

  • Fredag, 26 april 2013

Två fina priser delades ut till välförtjänta mottagare i samband med ABF Södertälje-Nykvarns årsmöte i veckan. Årets kultursipendium gick till Helena Cronholm och Klas-Göran Johansson utsågs till Årets Folkbildare 2012.

Kulturstipendiat 2013

Juryns motivering, Kulturstipendium:

Helena Cronholm erhåller  ABFs Kulturstipendium för sitt engagemang och mångårigt kulturarbete såsom pjäsförfattare, regissör, skådespelerska och körledare. Helenas sätt att verka stämmer väl överens med ABF:s uppfattning om god folkbildning och kultur.  

Helena är dessutom en bärare av och ett gott föredöme för ABFs devis  ”Omöjligt finns inte”

Årets folkbildare 2012

Juryns motivering, Årets folkbildare:

En sann folkbildare som med sitt brinnande engagemang och med sin ständiga nyfikenhet får andra människor med sig till studier i olika ämnen. ”Kåge” som han i folkmun kallas, har varit med om att startat upp PRO akademin och är en av dem som är mest drivande där. Mängder av spännande föreläsningar har lockat många intresserade åhörare. Han har idéer som bådar gott för tillväxten inom PRO. Att nå de som är lite yngre.

Kåge är numera också aktiv i ABF´s språkcafé som cirkelledare för nyanlända i svenska språket. Kåge är cirkelledare i allt ifrån Data till studier om Mälaren.

Foto: Tim Mårtensson

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 29 april 2013.